Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια κόντρα στη Βουλή - Πυρά αντιπολίτευσης για «σύγκρουση συμφερόντων» Κατρούγκαλου

Newsbomb

Με σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευση τόσο για την υπόθεση Κατρούγκαλου, όσο και για τα ΜΜΕ ξεκίνησε η συζήτηση του υπουργείου Εσωτερικών για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου αρμοδιότητας του κ. Κατρούγκαλου για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και την αποκατάσταση των διαθεσίμων, η αξιωματική αντιπολίτευση δια στόματος Σίμου Κεδίκογλου διερωτήθηκε «με ποιο ηθικό έρεισμα» έρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υποστηρίξει νομοσχέδιό του, όταν εκκρεμούν ακόμα οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από βουλευτές σχετικά με την επαγγελματική σχέση που διατηρούσε ως δικηγόρος πριν γίνει υπουργός με την συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης «έχει την πλήρη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ενώ την ίδια στιγμή κατήγγειλε τη ΝΔ ότι βρίσκεται σε αγαστή σύμπνοια με Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να προβάλλονται τα διαδικαστικά θέματα που θέτει στην αρχή συζήτησης κάθε νομοσχεδίου.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας απάντησε σε έντονο ύψος ότι «δεν μπορεί να κατηγορείτε εμάς για συνεργασία με ΜΜΕ, όταν τη μια ημέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχεται φωτογραφική διάταξη για τον Σάββα Ξηρό και σήμερα εσείς, έρχεστε να καλύψετε τον κ. Κατρούγκαλο». Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καλύπτετε έναν υπουργό που το επάγγελμά του, στην εποχή του μνημονίου, το εξαργυρώνει τώρα». «Αυτή δεν είναι αριστερά της ηθικής, αλλά αριστερά της μπίζνας» τόνισε με νόημα.

Η απάντηση του Νίκου Βούτση ήταν άμεση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ας μην ανοίξουμε το στόμα μας για εξαργύρωση».

Στη συνέχεια παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως «η Ν.Δ. δεν θα αποχωρήσει, αλλά θα παραμείνει για να καταδείξει όλα τα ασυμβίβαστα που υπάρχουν στην σύγκρουση συμφερόντων του κ. Κατρούγκαλου ως υπουργού».

Απαντώντας ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, ότι είναι με το 99% λαού και όχι με το 1% της διαπλοκής και ότι ποτέ πρωταρχικό μέλημα του δεν ήταν το οικονομικό κριτήριο.

Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από την επιτροπή με τον Ανδρέα Λοβέρδο να καταγγέλλει τον κ. Κατρούγκαλο ότι η υπόθεση του προκαλεί μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης και ζητώντας από τον κ. Βούτση να εισηγηθεί αυτός το νομοσχέδιο.