ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόντρα» Παναγούλη – Αλεξιάδη στη Βουλή

«Κόντρα» Παναγούλη – Αλεξιάδη στη Βουλή

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ο οποίος διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ήταν απών από την ψήφιση του πακέτου των προαπαιτουμένων.

Στις αιτιάσεις του κ. Παναγούλη, από το βήμα της Βουλής, για «φορολογικές επιδρομές», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, λέγοντας «δεν φορολογούμε τα πάντα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγούλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και να επαναφέρει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

«Δέκα μήνες μετά τι βλέπει ο κόσμος; Να μειώνονται ακόμα περισσότερο τα εισοδήματά του. Να έρχεται ολοκληρωτική καταστροφή των κοινωνικών τάξεων που αγωνίστηκαν να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», ανέφερε ο κ. Παναγούλης.

Aναφέρθηκε δε και στη σύλληψη του ηλικιωμένου καστανά: «Το 2012 υποσχόμασταν την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και σήμερα βάζουμε χειροπέδες σε πλανόδιο καστανά. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης;»

«Δεν φορολογούμε τα πάντα» απάντησε ο κ. Αλεξιάδης ο οποίος πρόσθεσε ότι ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί για τον ίδιο «προσωπικό στοίχημα». «Αυτοί που επιχείρησαν να συγκαλύψουν προσωπικούς φίλους και διαπλεκόμενους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και στο δημόσιο ταμείο για να πληρώσουν το μάρμαρο» πρόσθεσε.

Για τη σύλληψη του καστανά σημείωσε ότι δεν έγινε με διαταγή φορολογικών υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Στάθης Παναγούλης με επιστολή του ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής ότι θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος βουλευτής και χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική» την αποπομπή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της στάσης κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το τρίτο «πακέτο» προαπαιτουμένων.

Ο Στάθης Παναγούλης επικαλείται το Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή», ώστε να αιτιολογήσει τον χαρακτηρισμό που αποδίδει στην επιλογή του πρωθυπουργού για την διαγραφή του, αλλά και την απόφασή του να μην παραιτηθεί.

«Θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των συμπολιτών, που πλήττονται επί πέντε χρόνια βάναυσα από τα Μνημόνια» αναφέρει και ζητεί συγγνώμη, από τον ελληνικό λαό για νόμους που ψήφισε κι ο ίδιος.

Τέλος, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, σημειώνει πως «ψήφισε μεν τους νόμους, είχε όμως την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται 10 μήνες στην εξουσία και στην οποία πίστεψε τόσο πολύ ο ελληνικός λαός, κάποια στιγμή θα αντιστεκόταν και θα έλεγε ένα μεγάλο "όχι" στους δανειστές και τοκογλύφους».

Σχετικές ειδήσεις