ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φωτίου «βαφτίζει» το έκτρωμα του ασφαλιστικού «σύστημα με ταξική μεροληψία»

Η Φωτίου «βαφτίζει» το έκτρωμα του ασφαλιστικού «σύστημα με ταξική μεροληψία»

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα «στις κρατούσες συνθήκες που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί πέντε χρόνια» είναι ένα σύστημα με ταξική μεροληψία υπέρ των ασθενέστερων, υποστήριξε ανερυθρίαστα η Θεανώ Φωτίου, επισημαίνοντας πως το 87% των μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99,4% των αγροτών δεν υφίστανται καμία μείωση!

Κάτι βέβαια που διαψεύδεται από τους αριθμούς, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει μάλλον για την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης...

«Αν θέλαμε να κόψουμε συντάξεις γιατί να περιμέναμε έξι μήνες; Δεν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την fast track διαδικασία που κι εσείς ακολουθήσατε έντεκα φορές;», ρώτησε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, συμπληρώνοντας πως αυτή η κυβέρνηση «είναι ανίκανη να μάθει αυτό το μάθημα».

Η κα Φωτίου, υποστήριξε επίσης πως ουδέποτε στο παρελθόν παραποιήθηκε και διαστρεβλώθηκε σε τέτοια έκταση ένα νομοσχέδιο τόσο συνειδητά από τα ΜΜΕ με στόχευση «να πειστούν οι πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα, πρόδωσε κι είναι ίδιος» με τους προηγούμενους.

Η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αφού κατηγόρησε, δε, την αντιπολίτευση για την τοποθέτησή της απέναντι στη διαπραγμάτευση καταλογίζοντάς της πως όλη η στρατηγική επενδύει στην αποτυχία και στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί την ευόδωση της διαπραγμάτευσης, είπε απευθυνόμενη στα έδρανα της αντιπολίτευσης: «Μήπως ενδόμυχα εύχεστε εκείνο το ετεροχρονισμένο “κράτα ΔΝΤ γιατί χανόμαστε;”».

Απαντώντας εξάλλου, στην κριτική για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία, η κα Φωτίου είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αυτή που κληροδότησε στη σημερινή τα χαμηλότερα κοινωνικά επιδόματα σε όλη την Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις