Βουλή - Ασφαλιστικό: «Σκοτωμός» Καμμένου - Θεοδωράκη (videos)

Βουλή - Ασφαλιστικό: «Σκοτωμός» Καμμένου - Θεοδωράκη (videos)

Σκληρή επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμμένος υποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα που γίνεται τεράστια καμπάνια και προσπάθεια από διεθνείς προσωπικότητες για τη στήριξη της Ελλάδος, η ίδια περιορίζεται σε μια στείρα κριτική κατά της κυβέρνησης – Ανέβηκαν οι τόνοι με Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι συντάσσεται με τους νεοφιλελεύθερους και δικαιώνει το ΔΝΤ, ενώ υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση κατάφερε να φέρει μέτρα πολύ λιγότερα από αυτά που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Είναι συγκινητικό ότι χιλιάδες υπογραφές μπαίνουν σε ένα κείμενο υπέρ της Ελλάδος που καλούν όλους τους ευρωπαίους ηγέτες να στηρίξουν τη χώρα μας, να την βγάλουν από τις αλυσίδες, να την αφήσουν να τραβήξει μπροστά στην πρόοδο. Και είναι πολύ λυπηρό την ίδια στιγμή που γίνεται αυτό, το μόνο που ακούσαμε από τους αρχηγούς της Αντιπολίτευσης ήταν μεταξύ κατσίκας και γελοιογραφιών του Αρκά», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε επίσης ότι μετά από σκληρή διαπραγμάτευση η σημερινή κυβέρνηση φέρνει μέτρα ύψους 5,6 δις μέχρι το 2018, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, υπέγραψαν, όπως είπε, τον Ιούνιο του 2014, μέτρα ύψους 18 δις για το διάστημα 2015 - 2016.

«Αυτή είναι η διαφορά μας και η μόνη αλήθεια που υπάρχει», επεσήμανε ο κ. Καμμένος, επικαλούμενος σχετική έκθεση του ΔΝΤ την οποία και κατέθεσε στη Βουλή, ενώ επιτέθηκε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον ότι στην ομιλία του δικαίωσε το ΔΝΤ για τα μέτρα που προτείνει.

«Να θυμίσω για πιο λόγο φτάσαμε να ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα, ποιοι είναι υπεύθυνοι που στήριξαν το psi, χρέωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία 11 δισ. 597 εκ ευρώ; Γιατί αυτή είναι η εικόνα της χώρας που εσείς διαλύσατε και υποχρεώνετε αυτή την κυβέρνηση να παίρνει τέτοια μέτρα. Δεν διαλύσατε μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία με την πολιτική που ακολουθήσατε, αλλά οδηγήσατε και στην μείωση των εισπράξεων. Τα σπασμένα τα δικά σας καλείται ο ελληνικός να πληρώσει και με το ένα τρίτο των μέτρων που εσείς υπογράψατε», ανέφερε ακολούθως ο κ. Καμμένος.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει ποια είναι η στάση της ΝΔ, και αν συντάσσεται, όπως είπε, με τη δήλωση του πρώην προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη πέρσι το καλοκαίρι, ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και τη συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ή ακολουθεί άλλο δρόμο, αυτόν του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

«Ο τεράστιος πόλεμος κατά του Κώστα Καραμανλή, η συνεχής αμφισβήτηση του, δείχνουν ότι ακολουθεί ένα νέο δρόμο που δεν θα φέρει συμμαχίες προς τα κεντροαριστερά αλλά από τους νεοφιλελεύθερους», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Ο υπουργός 'Αμυνας κατηγόρησε ακόμα την ΝΔ ότι επιλέγει να καλύπτει την εγκληματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και δεν στηρίζει την εθνική προσπάθεια.

Ο κ. Καμμένος μίλησε επίσης για κονδύλια διαφημιστικά πολλών εκατομμυρίων που μοιράστηκαν επιλεκτικά μέχρι το 2015, πριν έρθει η σημερινή κυβέρνηση, όπως είπε, με στόχο να ενισχυθούν ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ την έντονη αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη προκάλεσε η αναφορά του ότι συμπεριλαμβάνεται και η ιστοσελίδα «Protagon» η οποία ήταν στο όνομα του.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για προσπάθεια λάσπης και αντέτεινε ότι η εταιρία έπαψε να είναι στο όνομα του από το 2014.
Στις αναφορές του κ. Καμμένου αντέδρασαν και οι βουλευτές του Ποταμιού που άφησαν αιχμές για απευθείας αναθέσεις του υπουργείου 'Αμυνας.

«Ούτε μία περίπτωση απευθείας ανάθεσης δεν έγινε. Ούτε μία. Παντού έγιναν ανοιχτοί και δίκαιοι διαγωνισμοί από αυτή την κυβέρνηση. Ο ένας ασχολείται με τα κατσίκια, ο άλλος με τις γελοιογραφίες και ο τρίτος με τις αναθέσεις αυτή είναι η εικόνα της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Και κατέληξε: «Είναι απόλυτα σαφές ότι η κυβέρνηση έλαβε τη λαϊκή εντολή να σταματήσει την πολιτική εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Με σκληρή διαπραγμάτευση μείωσε στο ένα τρίτο αυτό που εσείς υπογράψατε. Κατάφερε με κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας να προχωρήσουμε σε λύση υπέρ της Ελλάδος και από εκεί που ήταν στη γωνία κατάφερε να αποκτήσει συμμάχους. Σύντομα θα προχωρήσουμε την αξιολόγηση και οι μέρες που έρχονται θα είναι πολύ καλύτερες».