ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδιο: Μας δουλεύει ο Σταθάκης: Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας

Πολυνομοσχέδιο: Μας δουλεύει ο Σταθάκης: Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας

Τουλάχιστον προκλητική μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του υπουργού Οικονομίας από το βήμα της Βουλής, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στο λαό.

Έχοντας ήδη ψηφίσει δύο μνημόνια και έχοντας βγάλει στο «σφυρί» το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης προσπαθούν να μας πείσουν πως τα μέτρα που λαμβάνονται είναι προς όφελος των πολιτών και θα φέρουν την ανάπτυξη.

Στη χώρα των λωτοφάγων μπορεί και να τον πίστευαν τον κ. Σταθάκη. Αλλά δυστυχώς για εκείνον, είμαστε στην Ελλάδα.

Στη χώρα που ο λαός της έχει φάει με το κουτάλι τέτοιες δηλώσεις και πλέον «δεν τσιμπάει».

«Ο κύκλος που κλείνει ξεκίνησε με την συμφωνία του Ιουλίου, τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, τους δύο κύκλους προαπαιτουμένων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τώρα το κλείσιμο της αξιολόγησης. Οι συνέπειες του κλεισίματος είναι η εκταμίευση της δόσης και η συζήτηση για το χρέος», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στη Βουλή στη συνεδρίαση των Επιτροπών.

Ο κ. Σταθάκης επισήμανε τα θετικά αποτελέσματα που ήδη υπάρχουν στην ελληνική οικονομία ακόμη και πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης αναφέροντας ότι «τα ελληνικά ομόλογα είναι σε έντονη πτώση και θα φτάσουν στο 5,5%, όταν η πρόσβαση στις αγορές είναι στο 4% - 4,5%».

Ο κύκλος, συνέχισε ο υπουργός Οικονομίας, κλείνει διατηρώντας όλες τις δεσμεύσεις που είχαμε:

  • δεν κάναμε περικοπές μισθών και συντάξεων.
  • παρέχουμε ισχυρή προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι για την ιδιωτικοποίηση, θα μετατραπεί σε ένα θεσμό που δεν είναι δεσμευμένος σε ιδιωτικοποιήσεις.

Στο νέο Ταμείο η ιδιωτικοποίηση μπορεί να προχωρήσει μόνο με την έγκριση του υπουργού Οικονομικών.

Αναφερόμενος στην προστασία των δανειοληπτών ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε ότι «τον Δεκέμβριο προστατεύθηκαν σχεδόν 2 στους 3 δανειολήπτες στεγαστικών δανείων. Με τις ρυθμίσεις του παρόντος νομοσχεδίου προστατεύουμε έως το 2018 σχεδόν το σύνολο των δανειοληπτών με εγγύηση την πρώτη κατοικία, ανεξαρτήτως κατηγορίας (επιχειρηματικά, καταναλωτικά κ.λπ.)».

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά της ΝΔ λέγοντας πως βρίσκεται σε ταραχή.

Σχετικές ειδήσεις