ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Εμείς επιλέξαμε τον «κόφτη» – Θα μπορούσε να είναι καλύτερος

Τσακαλώτος: Εμείς επιλέξαμε τον «κόφτη» – Θα μπορούσε να είναι καλύτερος

Την απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή «κόφτη» υπερασπίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε τα προληπτικά μέτρα και γι αυτό πρότεινε τον «μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης».

Ο υπουργός Οικονομικών αν και αναγνώρισε ότι ο μηχανισμός θα μπορούσε να είναι και καλύτερος, υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει πολλές δικλείδες ασφαλείας προκειμένου να αποτραπούν αποκλίσεις και με τρόπο ώστε να είναι η κυβέρνηση εκείνη η οποία θα αποφασίζει ποιες θα είναι οι διορθωτικές κινήσεις.

«Ο μηχανισμός δεν ήταν κυβερνητική επιλογή, ωστόσο δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα ότι είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ» ξεκαθάρισε ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα μπορεί να διορθώσει τις κακές οικονομικές επιπτώσεις, αν κρίνει δηλαδή ότι πρέπει να είναι και από την πλευρά των δαπανών και από την πλευρά των εσόδων και «να κάνουμε ένα καλύτερο πακέτο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Δηλαδή ο στόχος του χρόνου, που θα ήταν 4,5% αν είχε πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα υπήρχαν 1,5 μέτρα;» διερωτήθηκε προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε πως ο μηχανισμός είναι θέμα συζήτησης, «αλλά με το ειδικό βάρος που έχει». «Κι αυτό που έχει είναι να κάνει πιο ρητά αυτό που όλοι ξέρουμε: ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι» ξεκαθάρισε ο κ. Τσακαλώτος.

Σχετικές ειδήσεις