ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδιο: «Αλαλούμ» στη κυβέρνηση - Για το τέλος του 2016 πάνε τα ειδικά μισθολόγια

Πολυνομοσχέδιο: «Αλαλούμ» στη κυβέρνηση - Για το τέλος του 2016 πάνε τα ειδικά μισθολόγια

Νομοτεχνική αλλαγή που προβλέπει πως η κυβέρνηση δύναται να καταθέσει εως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει πάγωμα των ειδικών μισθολογίων κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Με τον τρόπο αυτό ξεπερνιέται το πρόβλημα που ανέκυψε με την αντίδραση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων. Ο κ. Χουλιαράκης κατέθεσε και νομοτεχνικές βελτιώσεις στο μηχανισμό του «κόφτη», μεταξύ των οποίων η αναφορά ότι οι δαπάνες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δεν θα περικόπτονται δεν αφορούν τη μισθοδοσία των εφοριακών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε πως στην Ελλάδα οι έμμεσοι φόροι είναι 2% πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο και τόνισε πως δεν υπάρχει δίκαιος φόρος. Κατά τον ίδιο τα μέτρα που λαμβάνονται θα βγάλουν τη χώρα συντομότερα από τη δημοσιονομική επιτροπεία.

«Πολλά από τους λίγους και λίγα από τους πολλούς», είναι η λογική των μέτρων που έχουμε καταθέσει τόνισε σχετικά και είπε πως μείωση της φορολογίας σήμερα συνεπάγεται είτε επιστροφή στην αναξιοπιστία είτε μείωση του κοινωνικού κράτους. «Το μόνο πειστικό αφήγημα στη χώρα είναι το αφήγημα της κυβέρνησης της Αριστεράς», τόνισε ο κ. Χουλιαράκης.

Σχετικές ειδήσεις