ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η τροπολογία για τις εξωχώριες υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού

Δένδιας: Η τροπολογία για τις εξωχώριες υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού

«Απολύτως αντισυνταγματική διάταξη», «αντίθετη στο ευρωπαϊκό δίκαιο» και «πρακτικά ανεφάρμοστη» χαρακτήρισε την κυβερνητική τροπολογία για τις offshore εταιρίες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, μετά την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφού αιτιολόγησε στην Ολομέλεια τη συγκεκριμένη επιλογή, προέβη σε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η ΝΔ σεβόμενη, τον συνταγματικό ρόλο της ως αξιωματική αντιπολίτευση, «αποχωρήσαμε από τη συζήτηση της τροπολογίας, μη δεχόμενοι να συμμετάσχουμε σε μία ακόμη απόπειρα γελοιοποίησης του Κοινοβουλίου και των πολιτών».

«Στη διαδικασία της αμνήστευσης ας προχωρήσουν μόνοι τους» προσθέτει.

Όπως είπε η τροπολογία της κυβέρνησης για τις offshore εταιρείες «κυρίως, υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού».

«Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει, εγκαίρως, σαφές ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού και γελοιοποίησης των θεσμών, όπως πράττει με τη σημερινή της τροπολογία η κυβέρνηση, μία μόλις ημέρα μετά τη δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του Νόμου 4389/2016. Η διάταξη, άλλωστε, που η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε, παράγει, ήδη, έννομα αποτελέσματα και έχει αμνηστεύσει σε ποινικό επίπεδο όσους τυχόν επιθυμούσε η κυβέρνηση να αμνηστεύσει!» καταλήγει ο κ. Δένδιας.

Σχετικές ειδήσεις