ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή δικογραφίες για την άρση ασυλίας

Στη Βουλή δικογραφίες για την άρση ασυλίας

Το... δρόμο της Βουλής πήραν συνολικά δικογραφίες προκειμένου να αποφασιστεί η άρση ή μη της ασυλιας του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή του ίδιου κόμματος Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και του βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη.

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή για τον κ. Φίλη αφορά μήνυση που έχει καταθέσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκαθαρση. Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος ζητεί την ποινική δίωξη του υπουργού Παιδείας -λόγω και του κορυφαίου θεσμικού του ρόλου- για κατάφωρη παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (4285/2014), χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις δηλώσεις κ. Φίλη “κατάπτυστες, ανθελληνικές και ιδιαίτερα επικίνδυνες”.

Η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή αφορά την μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατά του κ. Πολάκη, σύμφωνα με την οποία 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες για την ολιγωρία στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, «που έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των ασθενών», ενώ αποδίδει στην πολιτεία «εγκληματική ολιγωρία», καθώς, όπως υποστήριξε, «δεν υπήρξε μέριμνα για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με συνέπεια να «κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης».
Η τρίτη αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Ηλία Σταύρου κατά του κ. Μιχαλολιάκου και του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση για όσα ψευδώς έχουν αναγραφεί στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής, κατά τους ισχυρισμούς του μηνυτή.

Ο Ηλίας Σταύρου υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής από τα 17 του και για περίπου 10 χρόνια - υπήρξε μάλιστα και υποψήφιος βουλευτής της. Από τον Ιούνιο του 2012 εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή. Τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θέλησε να αποχωρήσει. Και τότε, όπως υποστηρίζει, άρχισαν οι απειλές και οι εκφοβισμοί.

Όταν έφυγε από τη ΧΑ, ο κ. Σταύρου παρουσιάστηκε ενώπιον των ανακριτριών που διερευνούσαν την υπόθεση και έδωσε κατάθεση κατά της οργάνωσης. Τότε ήταν που η επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ εξέδωσε ανακοινώσεις χαρακτηρίζοντάς τον «ψυχανώμαλο» και «ψυχικά άρρωστο» και για αυτές τις αναρτήσεις κατέθεσε μήνυση.

Η τελευταία δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αφορά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας κατά του κ. Γεωργιάδη με την τότε ιδιότητα του υπουργού Υγείας για τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων, η οποία προκάλεσε ανησυχία λόγω της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών αλλά προκάλεσε και φόβους για τον κίνδυνο υγείας των πολιτών

Σχετικές ειδήσεις