ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών η εισαγγελέας Τσατάνη

Βουλή: Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών η εισαγγελέας Τσατάνη

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη (29/06/2016), στην Επιτροπή Θεσμών η ακρόαση της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τις καταγγελίες της σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης.

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση, ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση για το αν πρέπει να παρίσταται στην Επιτροπή ως συνεργάτης, ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη, Θέμης Σοφός. Οι κυβερνητικοί βουλευτές, επικαλούμενοι τον κανονισμό της Βουλής, επέμειναν ότι δεν πρέπει να είναι παρών στη διαδικασία ο κ. Σοφός καθώς είναι δικηγόρος της κ. Τσατάνης. Ο ίδιος ο κ. Σοφός, δήλωσε ότι «για λόγους ευπρέπειας», αποχωρεί και δεν θα παρίσταται ως συνεργάτης της κ. Τσατάνη για να διευκολύνει τη διαδικασία, «παρά το γεγονός ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση της Επιτροπής».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για την ανάκληση της προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής, που έδινε τη δυνατότητα να παρίσταται ως συνεργάτης της κ. Τσατάνη ο κ. Σοφός μετά από αίτημα της ίδιας.

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι είναι θεσμικά παράλογο να υποχωρήσει η Επιτροπή και να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή της ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία τους κατηγόρησε για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου και προσέθεσε ότι κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει η ακρόαση της κ. Τσατάνη.

Σχετικές ειδήσεις