ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογικός νόμος – Θεοδωράκης: Ποιον κοροϊδεύετε κύριε Τσίπρα; (video)

Εκλογικός νόμος – Θεοδωράκης: Ποιον κοροϊδεύετε κύριε Τσίπρα; (video)

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Είναι παράξενο πως ένα «αριστερό κόμμα» που από την πρώτη μέρα κυβερνά σε συνεργασία με ένα «ακραίο συντηρητικό κόμμα» ανακάλυψε ξαφνικά … με 18 μήνες καθυστέρηση – την αξία των «κυβερνήσεων προοδευτικής συνεργασίας» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Εξηγώντας γιατί καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο σημείωσε: «Είναι προοδευτικό να αποκλείεις από την εκλογική διαδικασία αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω κρίσης; Παιδιά που σπούδασαν εδώ, επιστήμονες, πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και τώρα τους λέμε «δεν θα ψηφίσετε στις εθνικές εκλογές!», «δεν θα ψηφίσετε γιατί φύγατε». Είναι προοδευτικό; Και γιατί στις ευρωεκλογές μπορούν να ψηφίζουν; Είναι προοδευτικό να μην σπας τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες που μέχρι «χθες» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζα ως «τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς»; Είναι προοδευτικό να είσαι με το μπόνους των 50 εδρών το καλοκαίρι του ‘15
αλλά να είσαι εναντίον του μπόνους των 50 εδρών το καλοκαίρι του ‘16.».

«Ποιον κοροϊδεύετε κύριε Τσίπρα;» αναρωτήθηκε.

«Πάμε όμως και στην ουσία της συζήτησης: Είναι η απλή αναλογική η προοδευτική επιλογή που έχει ανάγκη σήμερα ο τόπος; Η απάντηση μου χωρίς περιστροφές είναι ξεκάθαρη: Όχι! Και σίγουρα όχι, σήμερα! Στην Ελλάδα της κρίσης.
Αν είχαμε απλή αναλογική θα έπρεπε σήμερα να συνεργασθούν 5 κόμματα για να κάνουν κυβέρνηση. Υπάρχει τέτοια σύγκλιση στην Βουλή και δεν το βλέπουμε; Έχουν υποχωρήσει τόσο οι εγωισμοί και το κομματικό αλάθητο, που μπορούν να συνεργασθούν 5 κόμματα;» σημείωσε.

«Η ακυβερνησία, η αβεβαιότητα, η αναποτελεσματικότητα θα φέρει νέα λουκέτα.Κανείς δε θέλει να επενδύει σε μια ακυβέρνητη χώρα» πρόσθεσε.

«Για να εκλεγείς στην αχανή Β’ Αθηνών πρέπει να έχεις κλείσει συμβόλαιο με τα πρωινάδικα και τις μεταμεσονύχτιες εκπομπές. Και πρέπει να ξοδέψεις δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Γιατί δεν σπάτε λοιπόν τις μεγάλες περιφέρειες; Γιατί άκουσον άκουσον ο νέος σας λεβέντης σύμμαχος θέλει τις μεγάλες περιφέρειες για να μπορεί να ελέγξει εύκολα ποιοι θα εκλεγούν βουλευτές» είπε επικρίνοντας το γεγονός ότι δεν «έσπασαν» οι μεγάλες περιφέρειες.

Σχετικές ειδήσεις