ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάος στην Εξεταστική για ΕΡΤ, τηλεοπτικές άδειες και θαλασσοδάνεια του ΣΚΑΪ

Χάος στην Εξεταστική για ΕΡΤ, τηλεοπτικές άδειες και θαλασσοδάνεια του ΣΚΑΪ

Άγριες κόντρες, καρφιά, «αλληλομαχαιρώματα» και διακοπές συνέθεσαν ένα ακόμη σκηνικό απείρου κάλλους στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αναφορικά με τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία ξέσπασε χαρακτηρίζοντας τον κ. Σταμάτη πρωτεργάτη του μαύρου στην ΕΡΤ – «Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί είχε κάτι φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ σαν και εσένα», ανταπάντησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας - Ο πρόεδρος της Επιτροπής διέκοψε τη συνεδρίαση όταν προκλήθηκε ένταση μετά από αιχμές του κ. Αλαφούζου προς τον κ. Παππά – Για πολιτική δίωξη από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ.

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία και του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με επίκεντρο την ΕΡΤ.

«Μου προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον του κ. Σταμάτη για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Δεν μπορεί εσείς, ο πρωτεργάτης του "μαύρου" στην ΕΡΤ, να μιλάτε για διαφάνεια και νόμιμες τηλεοπτικές διαδικασίες», επεσήμανε η κ. Καββαδία, διαμαρτυρόμενη για τις συνεχείς ερωτήσεις του κ. Σταμάτη προς τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος κατέθετε στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά την νομιμότητα των δανείων σε μέσα ενημέρωσης και κόμματα.

«Δεν σου επιτρέπω να με κρίνεις», αντέτεινε ο κ. Σταμάτης. «Μπορώ, όταν εσείς είστε ο πρωτεργάτης του "μαύρου" της ΕΡΤ. Τελεία», επέμεινε η κ. Καββαδία.

«Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η απάντηση του κ. Σταμάτη.

Νωρίτερα, τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι αιχμές του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζου, όσον αφορά στη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, να διακόψει τη συνεδρίαση.

Ο κ. Αλαφούζος έκανε λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, που προκύπτει από το γεγονός ότι άλλα κανάλια έχουν εξασφαλίσει τραπεζική εγγύηση, χωρίς να ανταποκρίνονται κανονικά στις υποχρεώσεις και τις οφειλές τους, όπως ο ίδιος.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε επίδοξους καναλάρχες, οι οποίοι έχουν, όπως υποστήριξε, στο φάκελο που κατέθεσαν για το διαγωνισμό, στελέχη υπουργών. Κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις: «Δεν μπορεί να τα λέτε αυτά χωρίς να καταθέτετε στοιχεία», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.

«Πρέπει να καταθέσετε τα στοιχεία», συμφώνησε ο πρόεδρος της Εξεταστικής.

Σχετικές ειδήσεις