Ο Κατρούγκαλος αρνήθηκε να αποσύρει την τροπολογία για το ΕΚΑΣ

Ο Κατρούγκαλος αρνήθηκε να αποσύρει την τροπολογία για το ΕΚΑΣ

Στην απόσυρση τροπολογιών που αφορού, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και την παραχώρηση έκτασης του Φαληρικού Δέλτα στην Περιφέρεια Αττικής προχώρησαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Αντίθετα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος αρνήθηκε να αποσύρει τόσο την τροπολογία για την αναπλήρωση της απώλειας του ΕΚΑΣ όσο και την τροπολογία που προβλέπει παράταση ισχύος 45 ημερών για το αγγελιόσημο, ενώ ο κ. Αλεξιάδης δεν απέσυρε τη ρύθμιση για την εκτύπωση των ταινιών ασφαλείας στα τσιγάρα, την οποία θα αναλάβει η Τράπεζα της Ελλάδος και όχι ιδιώτης όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Και οι δύο υπουργοί επέμειναν στην επείγουσα ανάγκη ψήφισης τους.

Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης που ζήτησαν την απόσυρση των τροπολογιών, με τον Κωνσταντίνο Τζαβάρα από τη ΝΔ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για τακτική «λαθρονομοθέτησης», τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη να υποστηρίζει ότι οι υπουργοί έχουν κάνει συνήθεια τους να μην νομοθετούν με κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία και τον Ιάσωνα Φωτήλα από το Ποτάμι να κάνει λόγο για έλλειψη ηθικών φραγμών.

Παράλληλα, πρότειναν να κατατεθούν όλες οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια, ώστε, όπως είπαν να γίνει με την κανονική διαδικασία η συζήτηση τους, διευκρινίζοντας ότι θα στηρίξουν τη ρύθμιση για το ΕΚΑΣ.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε του επείγοντος χαρακτήρα της ψήφισης των τροπολογιών για ΕΚΑΣ και αγγελιόσημο, τονίζοντας ότι «ορίζουν συγκεκριμένες χρονικές ημερομηνίες που πρέπει να προλάβουμε».

«Δεν είμαστε περήφανοι που αναγκαζόμαστε με αυτό τον τρόπο να νομοθετούμε, η αναγκαιότητα των χρονικών προθεσμιών μας αναγκάζει», επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.