ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία: Συμφωνεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, διαφωνεί το ΚΚΕ

Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία: Συμφωνεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη, διαφωνεί το ΚΚΕ

Επί της αρχής συμφωνεί με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που συζητείται στη Βουλή, όπως δήλωσε η εισηγήτρια του κόμματος, Εύη Χριστοδουλοπούλου.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, θεωρεί ότι γίνεται προσπάθεια από την αναπληρώτρια υπουργό κυρία Αντωνοπούλου ώστε να γίνει πολύ καλύτερο το νομοσχέδιο αποδεχόμενη και τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Χαιρόμαστε που οι περισσότερες προτάσεις γίνονται δεκτές και συμφωνούμε επί της αρχής» δήλωσε η κ. Εύη Χριστοδουλοπούλου.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής. Ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας δικαιολογώντας την στάση του κόμματός του δήλωσε ότι «το σχέδιο νόμου καθορίζει τους φορείς, οι οποίοι στηρίζονται από το μεγάλο κεφάλαιο, τους διεθνείς οργανισμούς, την Ε.Ε, τον ΟΟΣΑ ως κύριοι μηχανισμοί διεθνούς κεφαλαίου και ενισχύει την κυριαρχία των ευρωπαϊκών ομίλων και του διεθνούς καπιταλισμού». «Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, εντάσσεται στο πλαίσιο της Ε.Ε και ενισχύεται με τα αντίστοιχα εργαλεία.

Ο ρόλος του κράτους θα είναι η χρηματοδότηση των εταιρειών με στόχο μισθούς πείνας. Πρωτοπόρες σε αυτό το νομοσχέδιο είναι και οι ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από κονδύλια της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι που προβλέπει το νομοσχέδιο θα ονομάζονται μικροεπιχειρηματίες, αλλά επί της ουσίας θα στηρίζεται η δωρεάν εργασία και οι μισθοί πείνας. Ο όρος κοινωνική οικονομία είναι αποπροσανατολιστικός» υποστήριξε ο εισηγητής του ΚΚΕ.

Σχετικές ειδήσεις