ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομολογία ήττας από Τσακαλώτο: Δεν μπορέσαμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή

Ομολογία ήττας από Τσακαλώτο: Δεν μπορέσαμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή

«Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα έχουμε καταφέρει» είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών.

Ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά στον τομέα της φοροδιαφυγής, υπέστη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως παραδέχτηκε στη Βουλή ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, ήταν πιο δύσκολο να πιάσουμε τη μεγάλη φοροδιαφυγή από ό,τι νομίζαμε, αλλά νομίζω ότι κάνουμε σταθερά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό το νομοσχέδιο για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων είναι προς την σωστή κατεύθυνση και παρότρυνε τους πολίτες να σπεύσουν να δηλώσουν τα αδήλωτα εισοδήματά τους στέλνοντας μήνυμα πως «είναι η τελευταία ευκαιρία για να φέρουν πίσω τα λεφτά».

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «αυτοί οι άνθρωποι ξέρουνε πως έχουμε επεξεργαστεί πολλά λογισμικά για να εξετάζουμε πολλές υποθέσεις την ημέρα. Υπάρχει και καρότο και μαστίγιο γι’ αυτούς που έχουν κάνει φοροδιαφυγή»,

Και συμπλήρωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια σωστή ισορροπία για να πάρουμε αυτά τα χρήματα αλλά και οι έντιμοι που άφησαν τα λεφτά τους εδώ να μην νοιώθουν κορόιδα.

Ο ΥΠΟΙΚ υπερασπίστηκε τις διατάξεις για το πλαστικό χρήμα και το χτίσιμο αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα λέγοντας ότι θα ενισχύσει τα έσοδα.

«Τα μη παραμετρικά μέτρα δεν συμμετέχουν στο να πιάσει κανείς τους δημοσιονομικούς στόχους. Αυτό είναι το κακό νέο. Το καλό νέο είναι πως ό,τι κερδίζεις είναι δικά σου χρήματα. Έχουμε αποδείξει σε αυτή την κυβέρνηση ότι εμείς θα τεντώσουμε όσο μπορούμε τα όρια της επιτήρησης για το καλό του ελληνικού λαού και για να διορθώσουμε τις αδικίες που έχουν γίνει στο παρελθόν».

Σχετικές ειδήσεις