Μπακογιάννη: Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην επένδυση των 7 δισ. στο Ελληνικό

Μπακογιάννη: Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην επένδυση των 7 δισ. στο Ελληνικό

Δύο ερωτήσεις με κοινό παρονομαστή τις καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις κατέθεσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, προς την κυβέρνηση.

Στην πρώτη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, για το θέμα του Ελληνικού, η κ. Μπακογιάννη ζητά να ενημερωθεί για ποιο λόγο δεν υλοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση έως τη συμφωνηθείσα ημερομηνία, ώστε να ακολουθήσει και η καταβολή του τιμήματος της πρώτης δόσης των 315 εκατομμυρίων ευρώ και πότε προγραμματίζεται τελικά η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την έναρξη της επένδυσης των 7 δισ. ευρώ.

Η δεύτερη ερώτηση αφορά στον ΔΕΣΦΑ και στο «ναυάγιο της αποκρατικοποίησής του». Η Ντόρα Μπακογιάννη ζητά από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, να ενημερώσουν τη Βουλή για τον τρόπο με τον οποίο θα καλυφθεί κενό 188 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα. Η βουλευτής της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδήγησε τις διαπραγματεύσεις με την αζέρικη εταιρεία SOCAR σε ναυάγιο και ότι η αποτυχία του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου δημιούργησε κενό 188 εκατομμυρίων ευρώ στα έσοδα του Δημοσίου, το οποίο πρέπει να καλυφθεί, καθώς (η κυβέρνηση) είχε ήδη προϋπολογίσει το ανωτέρω ποσό στον προϋπολογισμό του 2017.