Βουλή - Γεννηματά προς Τσίπρα: Η σκευωρία σας απέτυχε - Τα «άπλυτά» σας βγήκαν στη φόρα

Βουλή - Γεννηματά προς Τσίπρα: Η σκευωρία σας απέτυχε - Τα «άπλυτά» σας βγήκαν στη φόρα

Το 2017 σε ένα ασταθές και δυσμενές περιβάλλον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αφήνει τη χώρα απροστάτευτη ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως αποτελεί όνειρο απατηλό η έξοδος της χώρας στις αγορές και δεν απέκλεισε ένα 4ο μνημόνιο. Το δίλλημα που θέτετε τώρα είναι Grexit ή μόνιμη λιτότητα είπε η ΦώφηΓεννηματά.

Για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής ανέφερε πως η πρόταση της ΔΗ.ΣΥ για κοινό πόρισμα έπεσε στο κενό.

Η μόνη αλήθεια, πίσω από τους μεγάλους τίτλους και τα πομπώδη λόγια είναι ότι παρά τις μεθοδεύσεις και τις αλλοιώσεις, η Εξεταστική Επιτροπή δεν απέδωσε ποινικές ευθύνες για κανένα πολιτικό πρόσωπο. «Άνθρακες ο θησαυρός», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με άλλον πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής τάχθηκε στη συνέχεια η ίδια, προκειμένου όπως είπε, να ξεπεράσει η χώρα την κρίση.

«Είναι φανερό πώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ δεν το θέλουν και οι σημερινοί συσχετισμοί δεν το επιτρέπουν. Αλλά θα γίνει μετά τις εκλογές και θα το επιβάλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη» συμπλήρωσε.

Η Φώφη Γεννηματά υπέδειξε πως «η λύση δεν είναι στην παλιννόστηση της Δεξιάς ούτε στις απαιτήσεις Σόιμπλε» - και τόνισε ότι χρειάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης κοινής συμφωνίας όλων, το οποίο ονομάτισε ως «Σχέδιο Ελλάδα».

Η ίδια υπογράμμισε ότι η εξεταστική επιτροπή δεν απέδωσε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. «Η σκευωρία σας απέτυχε. Τα άπλυτά σας βγήκαν στη φόρα. Οι πρακτικές σας θυμίζουν βρώμικο ‘89», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ματαιοπονούν όσοι επιδιώκουν ρήγματα στη δημοκρατική παράταξη».

Απέδωσε μάλιστα τις προσπάθειες αυτές σε κύκλους της Δεξιάς, με πρόσωπα υπόλογα στην Ιστορία, που έχουν εκπρόσωπο τους στην κυβέρνηση.

Η Φώφη Γεννηματά, υπογράμμισε ότι το κόμμα της έχει νοικοκυρέψει τα οικονομικά του, έχει πάει στη Δικαιοσύνη το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών - και κατήγγειλε επιλεκτική αλλοίωση της κατάθεσης του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σαλαγιάννη, καταθέτοντας την επιστολή διαμαρτυρίας του στον πρόεδρο της Βουλής.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επανέφερε την πρότασή της για εξεταστική επιτροπή στα θέματα της οικονομίας από την ένταξη στο ευρώ μέχρι σήμερα. Αναφορικά με την αξιολόγηση και το αδιέξοδο που προκύπτει, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης καυτηριάζοντας την στάση της.

«Είναι πιθανόν να προκύψει 4ο μνημόνιο. Αλυσοδένετε την χώρα στο δίλλημα: Grexit ή μόνιμη λιτότητα. Παίζετε το παιχνίδι του κ. Σόιμπλε», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.