ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό: Ο Κωνσταντινόπουλος ζητά ενημέρωση της Βουλής για τις καθυστερήσεις στην επένδυση

Ελληνικό: Ο Κωνσταντινόπουλος ζητά ενημέρωση της Βουλής για τις καθυστερήσεις στην επένδυση

Ειδήσεις | Ελληνικό: Με έγγραφο που απέστειλε την Παρασκευή (03/02/2017) στο προεδρείο της Βουλής, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αντιδρά στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα επίκαιρης ερώτησης για την επένδυση του Ελληνικού, λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ζητά να υπάρξει άμεση ενημέρωση του Σώματος για την πορεία της επένδυσης.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος υπογραμμίζει ότι ο κ. Τσακαλώτος πρέπει να ανταποκριθεί στο έγγραφο διακομματικό αίτημα και να προσέλθει στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς ενημέρωση.

Σημειώνει δε: «Υπάρχει αίτημα, με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που συνυπογράφεται από βουλευτές της ΝΔ, της Ένωσης Κεντρώων και το Ποτάμι, να συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές για το θέμα. Δυστυχώς, ούτε αυτό έχει γίνει εδώ και 2,5 μήνες. Δεν μπορεί ο υπουργός να μας λέει ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί εργάζονται για το μεγάλο έργο της επένδυσης του Ελληνικού και ο κ. Σταθάκης να δηλώνει στη Βουλή ότι είναι αναρμόδιος για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Δεν μπορεί ένας υπάλληλος του δασαρχείου να σταματάει, πιθανότατα με τη βοήθεια και την ανοχή της κυβέρνησης, μια επένδυση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Τέλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Νικήτα Κακλαμάνη να μεταφέρει στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι υπογραφές των βουλευτών των τριών κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Σχετικές ειδήσεις