Ερώτηση Θεοχαρόπουλου προς τον υπουργό Άμυνας για τα εξοπλιστικά

Ερώτηση Θεοχαρόπουλου προς τον υπουργό Άμυνας για τα εξοπλιστικά

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την πρόθεση αύξησης των δαπανών για νέα εξοπλιστικά προγράμματα, σε περίοδο κρίσης, κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου η ΔΗΜΑΡ, «πρόκειται για εθνικό ζήτημα, δεν είναι εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για θέμα που περιορίζεται σε μία αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, εντός της κυβέρνησης».

Επίσης τονίζεται, ότι είναι πράγματι αδιανόητο, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, με την ανοχή του πρωθυπουργού, να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.

Πάντως επισημαίνεται, ότι κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του αξιόμαχου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και μιας ισχυροποιημένης χώρας, ως προς την ασφάλεια και την άμυνα.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην ερώτησή του αναφέρει ότι, «με δεδομένο μάλιστα ότι η χώρα μας εν μέσω βαθιάς κρίσης δαπανά σημαντικά ποσά για αμυντικές και εξοπλιστικές ανάγκες και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί μία πολιτική περικοπών σε όλους τους τομείς κοινωνικής πολιτικής προχωρώντας σε οριζόντια μέτρα που πλήττουν μισθούς, συντάξεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και την ελληνική οικογένεια».