ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Θεοχαρόπουλος: «Α λα καρτ» κυβερνητική πλειοψηφία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Βουλή – Θεοχαρόπουλος: «Α λα καρτ» κυβερνητική πλειοψηφία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Στη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναφέρθηκε πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αφορμή την αρνητική θέση των ΑΝΕΛ απέναντι στην τροπολογία για τη συμπλήρωση του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

«Προφανώς εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Προφανώς η τροπολογία αυτή αφορά την ευαίσθητη περίπτωση στην Ξάνθη. Είναι υπόθεση που έφτασε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο το οποίο αποφάσισε. Το 2012 η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης κάλεσε τις ελληνικές αρχές να αναγνωρίσουν συγκεκριμένη οργάνωση και άλλες οργανώσεις, το Δεκέμβριο του 2014 κοινοποιήθηκε η απόφαση στην Ελλάδα και σε συνέχεια των παραπάνω θα πρέπει η χώρα να προσαρμοστεί», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ταυτόχρονα όμως, ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα, πως «θα πρέπει όταν φέρνετε οποιαδήποτε απόφασή σας, να την φέρνετε στην Ολομέλεια έχοντας συμφωνήσει και όχι όπως έγινε με το σύμφωνο συμβίωσης, με το τζαμί, να μην έχετε την κυβερνητική πλειοψηφία και να ζητάτε, ή να θεωρείτε δεδομένο ότι χωρίς να έχετε την κυβερνητική πλειοψηφία, θα παίρνετε στήριξη σε αυτά τα θέματα των δικαιωμάτων».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της: «Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε στη ΔΕΘ ότι θεωρεί τον κ. Καμμένο την πατριωτική κεντροδεξιά, ότι δεν του δημιουργεί προβλήματα, εννοώντας φαντάζομαι ότι ψηφίζουν μόνο μνημόνια μαζί. Λοιπόν δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η περίπτωση της α λα κάρτ νομοθέτησης, να κάνετε ό,τι θέλετε και όταν δεν έχετε πλειοψηφία στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων να στηρίζεστε σε εμάς, ή στο Ποτάμι, ή σε άλλες δυνάμεις. Μαζί συγκυβερνάτε, μαζί αποφασίζετε και εμείς στη συνέχεια παίρνουμε θέση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις