Βουλή LIVE: Η συζήτηση στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό του 2018

Βουλή LIVE: Η συζήτηση στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό του 2018

Προϋπολογισμός 2018 | Ειδήσεις: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο Ολομέλειας για την ψήφιση επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018».

Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό:

 

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, έχουν προγραμματιστεί συνολικά πέντε συνεδριάσεις, η πρώτη ήταν τη Δευτέρα 11/12,  η δεύτερ την Τρίτη 12/12, η τρίτη την Τετάρτη 13/12 και οι δύο τελευταίες την ερχόμενη Δευτέρα 18/12 και την Τρίτη 19/12. Μετά τους γενικούς εισηγητές, στο βήμα θα ανεβούν οι ειδικοί εισηγητές με προγραμματισμό, ώστε απόψε να ολοκληρωθεί ο κύκλος γενικών και ειδικών εισηγητών και αγορητών.

Την τελευταία ημέρα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, η συζήτηση θα κλείσει κοντά στα μεσάνυχτα με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία η οποία, πολιτικά, προσλαμβάνει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Τις ημέρες που θα ακολουθήσουν το λόγο θα λαμβάνουν, οι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο ομιλητών, βουλευτές και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. «Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανοίγοντας τη διαδικασία, και ζήτησε από όλους να τηρήσουν τους χρόνους, ενώ ενημέρωσε το Σώμα ότι οι συνεδριάσεις θα ξεκινούν στις 10 το πρωί και θα ολοκληρώνονται το βράδυ χωρίς διακοπή.

Η ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 19/12 θα είναι πιθανότατα η τελευταία με το «παραδοσιακό» σύστημα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Η ψηφοφορία που θα γίνει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, ελπίζω και είναι πολύ πιθανό να είναι η τελευταία ψηφοφορία που γίνεται με το γνωστό τρόπο, εδώ και δεκαετίες μέσα στη Βουλή», είπε ο κ. Βούτσης και εξήγησε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά δεν θα χρησιμοποιηθεί η αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας για χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί -δύο με τρεις εβδομάδες-, αλλά θα αξιοποιηθεί για λίγο καιρό η Γερουσία, ώστε να εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην αίθουσα της Ολομέλειας, που θα είναι πολύ σύγχρονο και θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται πολύ πιο γρήγορα η ψηφοφορία. 

Δείτε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Προϋπολογισμό