ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για την Υγεία: Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραιτείται του τραπεζικού απορρήτου

Εξεταστική για την Υγεία: Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραιτείται του τραπεζικού απορρήτου

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, καταθέτει σήμερα, Τρίτη (06/02/2018) ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997 - 2014.

Η υπόθεση αφορά σε 23 προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ τις οποίες φέρεται να είχε κάνει ο κ. Γεωργιάδης, την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας. Οι 13 από τους εργαζόμενους αυτούς είχαν απασχοληθεί στο γραφείο του.

Κατά την εισηγητική του τοποθέτηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι παρέχει στην Εξεταστική Επιτροπή παραίτηση απορρήτου για τραπεζικούς του λογαριασμούς, καθώς και θυρίδες. «Επειδή η επιτροπή σας είχε ανοίξει αυτή τη συζήτηση καταθέτω ολόκληρη την κίνηση των λογαριασμών μου από την 1η Ιουνίου του 2013 έως και σήμερα και παραιτούμαι του τραπεζικού απορρήτου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς την εξεταζόμενη υπόθεση, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «όλη αυτή η υπόθεση είναι στημένη από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη», ενώ το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο χαρακτήρισε «προϊόν πλαστογραφίας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις