Μήνυμα ΗΠΑ προς Τουρκία: Εχθρική οποιαδήποτε παρενόχληση στην Κύπρο

Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα να μην…

Δραματική προειδοποίηση: «Η ανθρωπότητα κινδυνεύει, ο τρίτος Παγκόσμιος είναι πιο κοντά από ποτέ»

Προειδοποίηση σε δραματικό τόνο απηύθυνε ο αρχηγός…

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα (16/12) τα καταστήματα

Ανοικτά είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα, Κυριακή…

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Τα παιδιά μου έκαναν πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν

Την πικρία του για τα «πεπραγμένα» των…

Live: Η ομιλία Μητσοτάκη στο 12ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή…

Προανακριτική Novartis - Δάκρυσε και ο Κουτρουμάνης: Πολλοί αθώοι μπορούν να τυλιχθούν σε μία κόλλα

Προανακριτική Novartis - Δάκρυσε και ο Κουτρουμάνης: Πολλοί αθώοι μπορούν να τυλιχθούν σε μία κόλλα

Προανακριτική Novartis: Για διασυρμό του ίδιου και της οικογένειάς του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Εργασίας (06/2011 – 05/2012), Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Ζήτησε, μάλιστα, να γίνει έρευνα σε βάθος, χωρίς καμία παραγραφή, με τους μάρτυρες παρόντες στην υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Κουτρουμάνης, ο οποίος δάκρυσε σε σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι στη δική του θέση μπορεί να βρεθεί ο καθένας «όταν στον πολιτικό βίο επικρατήσουν σκοπιμότητες, όπως σήμερα. Πολλοί αθώοι μπορούν να τυλιχθούν σε μία κόλλα χαρτί από τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Ας είναι αυτή η υπόθεση μία αφετηρία για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και να έχουμε ένα πραγματικό κράτος δικαίου».

Διερωτήθηκε, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, «για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μπορείτε να μιλάτε όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες μεθόδους και σπιλώνετε άτομα σαν κι εμένα. Είναι υποχρέωσή σας να υπάρξει άμεση διερεύνηση σε βάθος».

Ανέφερε ότι κατά τη θητεία του υπήρξε μεγάλη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ τον κ. Φρουζή της Novartis τον είχε συναντήσει ως αντιπρόεδρο του ΣΦΕΕ, μέρος αντιπροσωπείας, μαζί με ακόμα πέντε ή έξι άτομα. «Ποτέ κατά μόνας, ποτέ δεν είχα συνάντηση μαζί του», τόνισε.

«Σε ποιον έδωσα το δικαίωμα να διασύρομαι σήμερα με αυτόν τον τρόπο. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, ξέρω ποιο θα είναι, με ενδιαφέρει αυτό που ζω σήμερα. Όταν ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου το έχω κάνει μέσα από σκληρή δουλειά και δεν μπήκα στον πειρασμό», ανέφερε.

«Γέρασα 10 χρόνια σε εκείνο το υπουργείο για να μην συμβεί το χειρότερο και καλούμαι να δώσω εξηγήσεις γιατί ένας μάρτυρας είπε 'να... θα...'», σχολίασε.

Κλείνοντας, είπε ότι «σε ό,τι με αφορά το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να υπάρξει μία απόφαση παραγραφής και να μείνει σκιά. Κάντε σήμερα το χρέος σας να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση».

Δείτε εδώ την ομιλία του Γιώργου Κουτρουμάνη στη Βουλή

Δείτε στο Liveblog του Newsbomb.gr τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής