ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για την Υγεία: Για την αναβολή της κατάθεσης Πολάκη διαμαρτύρεται η ΝΔ

Εξεταστική για την Υγεία: Για την αναβολή της κατάθεσης Πολάκη διαμαρτύρεται η ΝΔ

Για την αλλαγή της ημερήσιας διάταξης διαμαρτύρονται οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, την περίοδο 1997-2014.

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να ενημερωθούν «για ποιο λόγο το προεδρείο αλλάζει αυθαιρέτως τα συμφωνηθέντα από το σύνολο των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής».

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι στην πρόσκληση που έλαβαν για συνεδρίαση της Επιτροπής στις 7 Μαρτίου 2018, αντί το θέμα της ημερήσιας διάταξης να είναι «Εξέταση Μάρτυρα» και να καλείται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολλάκης, όπως είχε προγραμματιστεί και συμφωνηθεί, «παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πίστευε ότι έπρεπε να έχει προσέλθει ήδη, προ της εξέτασης του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει "προγραμματισμό εργασιών" (εκ νέου) και "διαδικαστικά θέματα"».

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι «η βασική προτεραιότητα της Εξεταστικής την τρέχουσα περίοδο θα όφειλε να είναι η ολοκλήρωση της έρευνας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, με σκοπό να ξεκινήσει έπειτα συζήτηση σε βάθος για τη φαρμακευτική δαπάνη, που αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της έρευνας της» πάρα ταύτα «δεν υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για αυτό».

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις