ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Μαίνεται η κόντρα ΔΗΣΥ – Ποταμιού

Βουλή: Μαίνεται η κόντρα ΔΗΣΥ – Ποταμιού

Αιχμές Λοβέρδου για τη στάση Θεοδωράκη - «Κάποιοι λένε ψέματα» απαντά ο επικεφαλής του Ποταμιού

Ραγισμένο φαίνεται πως είναι το γυαλί στις σχέσεις Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, με τις δύο πλευρές να εξαπολύουν πυρά εκατέρωθεν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος άφησε έμμεσες αιχμές κατά του Ποταμιού λέγοντας πως η πρόταση της κυβέρνησης πάσχει θεσμικά-συνταγματικά διότι δεν υπάρχει απόφαση υπουργικού συμβουλίου κι αυτό λόγω διαφωνίας ΑΝΕΛ.

«Έτσι όμως παραβιάζονται οι παγκοσμίως σχεδόν ανεξαίρετους κανόνες λειτουργίας μιας κοινοβουλευτικά στηριζόμενης κυβέρνησης και δημιουργείται το ευτράπελο να καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ τη συμφωνία της κυβέρνησής τους, αλλά να υπερψηφίζουν την Κυβέρνηση επί πρότασης δυσπιστίας που έχει κύριο θέμα αυτή την ίδια τη συμφωνία. Η αντιπολίτευση βεβαίως έσπευσε να δώσει κι εκείνη ένα μικρό παράδειγμα με κόμμα που λέει ναι στη συμφωνία αλλά καταψηφίζει την κυβέρνηση που την υπέγραψε. Τί να πει κανείς», είπε ο κ. Λοβέρδος υπονοώντας τη στάση που κράτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και το κόμμα του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι κανείς δε θα υπαγορεύσει στην ΚΟ του Ποταμιού τι θα ψηφίσει το Σάββατο.

«Στο Ποτάμι δεν έχουμε λάβει κανένα μήνυμα που να μας λέει τι να κάνουμε στην ψηφοφορία του Σαββάτου. Οπότε ή το ταχυδρομείο χάλασε ή κάποιοι διακινούν ψέματα. Αλλά για να σοβαρευτούμε, ποιος θα τολμούσε να υπαγορεύσει αποφάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού;»

Διαβάστε επίσης:

LIVE Βουλή: Ραγδαίες εξελίξεις μετά το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

Σχετικές ειδήσεις