ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή Live – Καμμένος: Γιατί να ρίχναμε την κυβέρνηση; Για να κάναμε τη χάρη στην τρόικα εσωτερικού;

Βουλή Live – Καμμένος: Γιατί να ρίχναμε την κυβέρνηση; Για να κάναμε τη χάρη στην τρόικα εσωτερικού;

Βουλή - Live: Για πανικό κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Για πανικό που υποδαυλίζει όχι την πολιτική του κομματικού αντιπάλου, αλλά την οικονομία και το λαό, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της προ ημερήσιας συζήτησης των πολιτικών αρχηγών με θέμα την οικονομία.

«Η συμπεριφορά των ευρωβουλευτών της ΝΔ και το ύφος του Χατζηδάκη που είπε στο Μοσκοβισί ''εάν είναι να μην περικόψετε συντάξεις πείτε το για να αλλάξουμε την πολιτική μας'', δείχνουν τον πανικό της ΝΔ που υποδαυλίζει όχι την πολιτική του κομματικού αντιπάλου, αλλά την οικονομία και το λαό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, σημείωσε πως πολιτικοί αντίπαλοι στον παρελθόν είχαν έρθει σε μεγάλη αντιπαράθεση, ωστόσο, δεν τόλμησαν ποτέ να υπονομεύσουν και μάλιστα δημόσια τη χώρα.

«Προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση πριν ολοκληρώσει το έργο της»

«Γιατί να ρίχναμε την κυβέρνηση; Για να σχηματιστούν νέες πλειοψηφίες που θα περάσουν τη συμφωνία με τα Σκόπια; Γιατί να ρίχναμε την κυβέρνηση; Για να κάναμε τη χάρη στην τρόικα εσωτερικού που ζητούσε νέο Μνημόνιο με πιστοληπτική γραμμή;» διερωτήθηκε ξεκινώντας την ομιλία του.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να ρίξει την κυβέρνηση, πριν ολοκληρώσει το έργο της. «Μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έστειλε στη Δικαιοσύνη τα σκάνδαλα» ανέφερε.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμφισβήτησε σήμερα τη συνάντηση με τη Μέρκελ, όπου παράκλητος πήγε στην Ευρώπη για να μην μιλήσει κανείς για την καθαρή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστηρίζοντας πως το κάνουν για να δυναμιτίσουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, η πρόταση της κυβέρνησης είναι μία πρόταση εθνικής ενότητας, πρόταση δύο κομμάτων που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, αλλά συνεργάζονται για να βγει η χώρα από τη λαίλαπα.

«Κατάντια η πορεία της Νέας Δημοκρατίας»

Την ίδια στιγμή, συνεχίζοντας τα πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε κατάντια την πορείας της, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθει: «Έχει καμία σχέση η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή;»

«Η καθαρή έξοδος δεν θα ήταν δυνατή αν οι ΑΝΕΛ ακούγαμε τις σειρήνες των όψιμων Μακεδονομάχων. Αυτοί που είχαν παραδώσει τη Μακεδονία χρόνια πριν. Είναι κατάντια η πορεία της Ν.Δ. Έχει καμιά σχέση η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη με τη Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή;» ανέφερε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη, κατηγορώντας τον ότι έβαλε όρο να φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, για να μπει εκείνος. «Και για να πείσει τους χορηγούς του, διέλυσε τη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής» συμπλήρωσε.

Για τη Σκοπιανό επανέλαβε την πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι δεν δέχονται τον όρο «Μακεδονία», ωστόσο, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση διερωτήθει τι θα κάνουν στην περίπτωση που περάσει η κύρωση της συμφωνίας των Σκοπίων στη Βουλή από 180 βουλευτές.

«Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία που άλλα υπόσχεται στη Μέρκελ και άλλα στο εσωτερικό