Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μαδαγασκάρη: Εγκαινιάστηκε νέο ορφανοτροφείο θηλέων για ομογενείς και όχι μόνο...

Μαδαγασκάρη: Εγκαινιάστηκε νέο ορφανοτροφείο θηλέων για ομογενείς και όχι μόνο...

"Η Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους", δήλωσε από τη Μαδαγασκάρη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β', όπου, σε πανηγυρικό κλίμα με ελληνικά χρώματα, τέλεσε τα εγκαίνια του νεοαναγερθέντος ιερού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην περιοχή Andoharanofotsy, την Κυριακή της Πεντηκοστής.

Ο προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ο οποίος πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στο τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου από τις 29 Μαΐου, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στο ναό, που ήταν κατάμεστος από πιστούς και κυρίως μικρά παιδιά τα οποία κρατούσαν τις εθνικές σημαίες της Ελλάδος και της Μαδαγασκάρης.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β', μίλησε στο εκκλησίασμα για την ημέρα της Πεντηκοστής και το Άγιο Πνεύμα που συγκροτεί το θεσμό της Εκκλησίας, αλλά και για την ακολουθία των εγκαινίων και τη σημασία όσων τελούνται κατ' αυτήν. Εν συνεχεία, παρακολούθησε το εορταστικό πρόγραμμα, που είχαν ετοιμάσει η χορευτική και η μουσική ομάδα του Ανταναναρίβο και παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμή του ο μητροπολίτης Ιγνάτιος, παρουσία του προέδρου της ελληνικής κοινότητος στη Μαδαγασκάρη, Νικολάου Κεραμίδα, και των μελών της παροικίας.

Μία ημέρα πριν, στις 30 Μαΐου, ο ορθόδοξος Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην ίδια περιοχή, παρουσία του μητροπολίτη Μαδαγασκάρης και εκπροσώπων των αρχών της χώρας, εγκαινίασε το νέο ορφανοτροφείο θηλέων το οποίο θα στεγάζει 200 άπορα και ορφανά παιδιά. "Η Ορθόδοξη Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητος και το παρόν ορφανοτροφείο είναι απόδειξη ότι η Εκκλησία των Αλεξανδρέων μεριμνά και περιθάλπει τους πονεμένους και παραμελημένους ανθρώπους της αφρικανικής ηπείρου, ιδίως τα παιδιά που είναι τα ωραιότερα πλάσματα του Θεού", ανέφερε με πολλή συγκίνηση.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η ανέγερση του Ιδρύματος αυτού υπήρξε όραμα του μητροπολίτη Μαδαγασκάρης, Ιγνατίου, για πολλά χρόνια, μιας και στη χώρα αυτή, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, πολλά βρέφη εγκαταλείπονται στους δρόμους, αφού οι γονείς, λόγω φτώχειας, αδυνατούν να τα σιτίσουν. Ο Πατριάρχης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ζώντες δωρητές, ενώ μνημόνευσε και τους δωρητές και ευεργέτες του έργου αυτού που έχουν φύγει από τη ζωή.

Σημειώνεται, ότι η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα το 1994, από το μακαριστό επίσκοπο κυρό Νεκτάριο Κελλή. Επισήμως, ιδρύθηκε ως Επισκοπή Μαδαγασκάρης διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου το 1997, ενώ ανυψώθηκε σε Ιερά Μητρόπολη το 2012. Περιλαμβάνει, εκτός της Μαδαγασκάρης και τα νησιά Mauritious, Comoros, Mayotte και La Reunion, και είναι η δεύτερη φορά που ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος Θεόδωρος Β', επισκέπτεται την Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης.

Σχετικές ειδήσεις