Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στη μάχη για την επανεκλογή ο Ελληνοαυστραλός Νίκος Βαρβαρής

Στη μάχη για την επανεκλογή ο Ελληνοαυστραλός Νίκος Βαρβαρής

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής της Αυστραλίας κ. Νίκος Βαρβαρής, ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για να επανεκλεγεί στην έδρα Βarton, την οποία κατέχει από τις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013.

Ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής των Λίμπεραλ αιτιολόγησε την καθυστέρηση υποβολής της υποψηφιότητάς του, τονίζοντας ότι η ιθαγενικής καταγωγής υποψήφια του Εργατικού Κόμματος στην ίδια έδρα, κ. Linda Burney, είχε ανακοινώσει νωρίτερα την υποψηφιότητά της διότι «διορίστηκε» ως υποψήφια από το κόμμα της.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο Νέο Κόσμο Αυστραλίας ο κ. Βαρβαρής είπε: «Απλώς ήταν θέμα διαδικασίας. Για να οριστείς υποψήφιος σε μια εκλογική έδρα πρέπει να έχεις την υποστήριξη των τοπικών ομάδων του κόμματος. Αυτός είναι ο δημοκρατικός τρόπος διορισμού και παίρνει χρόνο γιατί χρειάζονται διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών του κόμματος. Η ομόλογός μου του Εργατικού Κόμματος είχε την τύχη να διοριστεί απευθείας από το κόμμα της, και δεν πέρασε από τη δημοκρατική διαδικασία της εσωκομματικής επιλογής από τις τοπικές κομματικές ομάδες. Φυσικά, ήταν τυχερή γιατί είχε επιπλέον χρόνο για την προεκλογική εκστρατεία, αλλά το να διοριστεί κανείς αντί να επιλεχθεί, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, γιατί άλλοι ευελπιστούντες υποψήφιοι δεν είχαν την ευκαιρία της επιλογής, και ξέρω ότι υπάρχουν και ένας-δύο Ελληνοαυστραλοί υποψήφιοι που περίμεναν στην ουρά και τώρα θα είναι πολύ απογοητευμένοι. Μάλιστα, τουλάχιστον ένας από αυτούς με πολυετή συμμετοχή στο Εργατικό Κόμμα, είχε δημοσιοποιήσει σε ελληνικές εφημερίδες την πρόθεσή του να κατέβει ως υποψήφιος του Εργατικού κόμματος στην έδρα Βarton και τώρα διαψεύθηκε».

«Αποτελούσε πάντα τιμή και προνόμιο για μένα να υπηρετώ την περιοχή που έχω μεγαλώσει και τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στα 16 χρόνια μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα τελευταία 3 χρόνια ως ομοσπονδιακός βουλευτής Barton. Ποτέ δεν επεδίωξα καριέρα στην πολιτική, είναι κάτι που συνέβη με την πάροδο του χρόνου και επιθυμία μου είναι να ανταποδώσω στην τοπική κοινότητα ό,τι έχει κάνει για μένα και την οικογένειά μου και αυτό ήθελα πάντα και προσπαθώ με πάθος να διασφαλίσω ότι η περιοχή μας παίρνει σωστό μερίδιο των υποδομών ζωτικής σημασίας. Ανέκαθεν πίστευα ότι για κάποιο περίεργο λόγο η περιοχή του St. George και η ευρύτερη περιοχή μας ήταν πάντα παραμελημένη και θέλω να διασφαλίσω ότι αυτή η διαδικασία θα αλλάξει».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αλλαγή των εκλογικών ορίων στην έδρα του, ο κ. Βαρβαρής είπε ότι στόχος του είναι να κάνει ό,τι καλύτερο προκειμένου να υπηρετήσει τους ψηφοφόρους του και ειδικότερα τον ελληνισμό της περιοχής του και την ευρύτερη ομογένεια «από την οποία είμαι περήφανος να προέρχομαι» είπε.

Ο κ. Βαρβαρής τόνισε ότι η βλαπτική αλλαγή των συνόρων της εκλογικής του έδρας, δεν τον απογοητεύει, γιατί και στις εκλογές του 2013 είχε διαφορά περίπου 7% με τον προκάτοχό του του Εργατικού Κόμματος, αλλά εκλέχθηκε, καλύπτοντας αυτή τη διαφορά. Θετικό σημείο αποτελεί ότι με τα νέα όρια, η εκλογική του έδρα περιέχει πολλούς ψηφοφόρους ελληνικής καταγωγής που θα ήθελαν έναν Ελληνοαυστραλό εκπρόσωπό τους και θα τον υποστηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές της 2ας Ιουλίου.

Σχετικές ειδήσεις