Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σε κάθε γωνιά της Αυστραλίας fast food διάσημου ομογενούς σεφ

Σε κάθε γωνιά της Αυστραλίας fast food διάσημου ομογενούς σεφ

Έως και 40 ελληνικά εστιατόρια "Jimmy Grants" θα ανοίξουν σε όλη την χώρα τα επόμενα χρόνια, ως μέρος του σχεδίου επενδυτών που πρόσφατα δαπάνησαν $250 εκατ. και έγιναν μεγαλομέτοχοι των επιχειρήσεων του διάσημου σεφ, Γιώργου Καλομπάρη.

Οι επενδυτές, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες της γνωστής εταιρίας παρασκευής βιταμινών Swisse, θέλουν να βάλουν τα ταχυφαγεία με τις ελληνικές γεύσεις σε δεκάδες σημεία της Αυστραλίας προτού επεκταθούν και στο εξωτερικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Swisse, Radek Sali, ότι αν και χρειάζεται πολύ καλός συντονισμός για να επεκταθεί η επιχείρηση στο εξωτερικό, ωστόσο, οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί, όπως διαβάζουμε στο Ν. Κόσμο Αυστραλίας.

Ο Καλομπάρης άνοιξε το πρώτο Jimmy Grants με τον επιχειρηματία Γιώργο Συκιώτη, το 2013, στο προάστιο Fitzroy της Μελβούρνης και στο μενού περιλαμβάνει το παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι, ψητά κοτόπουλα και σαλάτες μέσα σε έναν πολύβουο χώρο.

O διάσημος μάγειρας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνει καμία έκπτωση στην ποιότητα του φαγητού που προσφέρεται. Πιστεύει ότι ο αυξημένος τζίρος θα συμβάλει στην ενίσχυση της αγοραστικής του αξίας, που θα δίνει στην εταιρία την ευχέρεια να αγοράζει τα καλύτερα υλικά στις καλύτερες τιμές. Στόχος των επενδυτών είναι η αλυσίδα να διαθέσει καλό και υγιεινό φαγητό.

Τα χρήματα της επένδυσης είναι μέρος του ποσού των $1,67 δις που έλαβε ο επενδυτικός όμιλος του κ. Sali από την πώληση της "Swisse" στην εταιρία Biostime International που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας.

Τα χρήματα της επένδυσης αφορούν μόνο την αλυσίδα καταστημάτων Jimmy Grants και όχι τα άλλα εστιατόρια του Καλομπάρη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί το ακριβές ύψος της αρχικής επένδυσης, αφού τα χρήματα θα δαπανώνται σταδιακά με την ανάπτυξη του δικτύου των ταχυφαγείων.

Σχετικές ειδήσεις