Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πρόγραμμα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους Ομογενείς ηλικιωμένους της Αυστραλίας

Πρόγραμμα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους Ομογενείς ηλικιωμένους της Αυστραλίας

Πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση της Βικτώριας ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει ειδικό κονδύλι ώστε οι ηλικιωμένοι από διάφορες εθνοτικές κοινότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και της ελληνικής, να μπορέσουν να πάρουν μέρος σε μαθήματα εκπαίδευσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η κυβέρνηση Andrews, σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών της χώρας, Telstra θα παραδώσουν δωρεάν μαθήματα ώστε να μπορέσουν πάνω από 6.000 ηλικιωμένοι από μη αγγλόφωνες κοινότητες να «συνδεθούν» για πρώτη φορά με το ίντερνετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Νέος Κόσμος Αυστραλίας", μέχρι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τρεις Δήμοι στην ευρύτερη περιοχή της Μελβούρνης, όπου κατοικούν πολυάριθμα άτομα ελληνικής καταγωγής και ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ένας από τους Δήμους είναι και εκείνος του Monash, ωστόσο μέχρι στιγμής οι λεπτομέρειες, όπως ο τρόπος χρηματοδότησης και το αναλυτικό πρόγραμμα δεν έχουν ανακοινωθεί. η συνεννόηση θα φύγεις πιθανότατα μεταξύ της κυβέρνησης και των κατά τόπους Δήμων.

Ο υπουργός Στέγασης, Ατόμων με Αναπηρίες και Ηλικιωμένων, Martin Foley, ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν πάνω από σαράντα Βιβλιοθήκες σε όλη τη Βικτώρια. Oι συνεδριάσεις θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η χρήση του διαδικτύου και των social media αλλά και το πώς να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Εκτός από τα Ελληνικά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα προσφέρεται και στις εξής γλώσσες: Αραβικά, Καντονέζικα, Κροατικά, Dari, Iταλικά, «Μακεδονικά», Μανδαρινικά και Βιετναμέζικα.

* Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.seniorsonline.vic.gov.au

Σχετικές ειδήσεις