Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής μπλεγμένος σε κύκλωμα ναρκωτικών

Ομογενής μπλεγμένος σε κύκλωμα ναρκωτικών

Τον Ελληνοαυστραλό Bill Mitsos, που το όνομά του είχε παλαιότερα ακουστεί σε κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, είχαν στόχο οι έφοδοι των αστυνομικών σε 13 κατοικίες σε νοτιοανατολικά προάστια της Μελβούρνης.

Σε δεκατρία άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες έπειτα από δεκάμηνη επιχείρηση ειδικής ομάδας της Αστυνομίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος και κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης του επικίνδυνου ναρκωτικού ice.

Πάνω από 100 αστυνομικοί εκτέλεσαν σειρά ενταλμάτων ερευνών σε κατοικίες στα προάστια Chelsea, Aspendale, Hampton Park, Springvale South, Notting Hill, Dandenong, Cheltenham, Seaford, Frankston, Mordialloc και Braeside. Έφοδος έγινε επίσης σε συνεργείο αυτοκινήτων και σε αποθήκη που ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκε ως εργαστήριο παρασκευής του ναρκωτικού ice.

Εκτός από σημαντικές ποσότητες του επικίνδυνου ναρκωτικού, βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, πολλές δεσμίδες χαρτονομισμάτων, ένα ψεύτικο όπλο, δύο ιαπωνικά σπαθιά, διάφορα κλοπιμαία και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα τριών ατόμων στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες από δικαστήριο στο Moorabbin. Ο 25χρονος Arman Vasiliu, από το Seaford, ο 44χρονος Lawrence Simmonds, και ο 19χρονος Reece Dee, από το Aspendale, κατηγορούνται για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ενώ ο πρώτος πωλούσε ναρκωτικά σε μεγάλες ποσότητες στον Bill Mitsos.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, το κύκλωμα ενεργούσε εδώ και αρκετό καιρό και περισσότερες έφοδοι και συλλήψεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως διαβάζουμε στο Νέο Κόσμο Αυστραλίας.

Σχετικές ειδήσεις