Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο βράβευσε τη Νίτζια Λογοθέτη

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο βράβευσε τη Νίτζια Λογοθέτη

Η Νίτζια Λογοθέτη, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του κοινωφελούς ιδρύματος «Seleni Institute» το οποίο ασχολείται με προβλήματα γυναικείας ψυχικής υγείας, τιμήθηκε με τη διάκριση «Πρόσωπο της Χρονιάς», από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Νέας Υόρκης, στη διάρκεια του 68ου ετήσιου δείπνου του, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν, κατόπιν επιθυμίας της Νίτζια Λογοθέτη, στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ).

Η Νίτζια Λογοθέτη είναι σύζυγος του Γιώργου Λογοθέτη, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου Libra Group, ο οποίος πέραν των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες του κόσμου, διακρίνεται στην προσπάθεια βοήθειας προς την Ελλάδα, ιδίως σε νέους καινοτόμες ιδέες. Παράλληλα ηγείται του οργανισμού Concordia.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο γνωστός Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Τζον Μεταξάς.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Brian Devine, καλωσόρισε τους παρισταμένους και εξήρε το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Νίτζια Λογοθέτη, που προσφέρει εθελοντικά σε οργανισμούς στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ελλάδα, τον Παναμά και το Περού, εστιαζόμενη σε γυναίκες και παιδιά με αναπηρία.

Ο κ. Ντέβιν αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου, το οποίο σύντομα συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής και δράσης και έδωσε απολογισμό των σημαντικότερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε μόνο του, αλλά και σε συνεργασία με ελληνοαμερικανούς επαγγελματικούς οργανισμούς, καθώς και το αμερικανο-νορβηγικό επιμελητήριο.

Τόσο ο Μπράιαν Ντέβιν, όσο και η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (chairman) Νάνσυ Παπαϊωάννου, αναφέρθηκαν στο 10ο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου, το οποίο φέτος σημείωσε τεράστια επιτυχία, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ συμμετοχής κόσμο. Στον διευθυντή του φεστιβάλ Τζέιμς Ντε Μέτρο (Δημήτριο Χατζηδημητρίου) απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.

Στο δείπνο παρέστησαν οι γενικοί Πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρο, κ.κ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Βασίλειος Φιλίππου, αντίστοιχα, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών φορέων.

Σχετικές ειδήσεις