Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Χιακή Ομοσπονδία Αμερικής: Στον ομογενή επιχειρηματία Μάικλ Ψαρό το 37o Ομήρειο Βραβείο

Χιακή Ομοσπονδία Αμερικής: Στον ομογενή επιχειρηματία Μάικλ Ψαρό το 37o Ομήρειο Βραβείο

Το Ομήρειο Βραβείο, θεσμός που καθιερώθηκε από τους Χιώτες της Ν. Υόρκης το 1973, τιμά αυτούς που έχουν διακριθεί για τις δημοκρατικές τους ιδέες και την πίστη τους στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως σύμβολο φιλίας, ο θεσμός τιμά τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Φέτος, το 37ο Ομήρειο Βραβείο της Χιακής Ομοσπονδίας θα απονεμηθεί στον επιχειρηματία, φιλάνθρωπο και ηγετικό στέλεχος της Ομογένειας, Μάικλ Ψαρό. Η απονομή θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου κατά τη διάρκεια του επισήμου δείπνου που θα παρατεθεί στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια.

Στο δείπνο αναμένεται να παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Κωνσταντίνος Κούτρας και Βασίλειος Φιλίππου, αντίστοιχα, ομογενείς και φιλέλληνες βουλευτές και γερουσιαστές, καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων.

Ο κ. Μάικλ Ψαρός είναι συνιδρυτής, συνέταιρος και διευθυντής της KPS Capital Partners και συγκαταλέγεται στον κατάλογο «50 Wealthiest Greek-Americans» (50 πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί» που δημοσίευσε πρόσφατα η αγγλόφωνη έκδοση του «Ε.Κ.» «Τhe National Herald», ενώ το πορτραίτο του κοσμούσε την πρώτη σελίδα.

Η KPS Capital Partners διευθύνει την ιδιωτικού δικαίου κοινοπραξία KPS Special Situations Funds, με χαρτοφυλάκιο της τάξεως των 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ασχολείται με επενδύσεις σε βιομηχανικές εταιρείες που βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο και χρειάζονται άμεσα κεφάλαια.

Ενεκα των επενδύσεων της KPS Capital Partners την περίοδο της κρίσης έχουν σωθεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία των ΗΠΑ.

Ο κ. Μάικλ Ψαρός είναι ταμίας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και ηγετικό στέλεχος του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της «Ηγεσίας των 100», του «Ταμείου Πίστεως» και ευεργέτης της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι, του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν και άλλων κοινοτήτων και έχει βραβευτεί τόσο από την Εκκλησία όσο και από τους μεγάλους ομογενειακούς φορείς.

Ο τιμώμενος και η σύζυγός του Ρόμπιν είναι ιδρυτές και ευεργέτες της έδρας «The Robin and Michael Psaros Endowed Chair in Business Administration» της Σχολής Διοικήσεως του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν.

Ο κ. Ψαρός είναι απόφοιτος της εν λόγω Σχολής και είναι αντιπρόεδρος του εκτελεστικής επιτροπής των συμβούλων.

Τα έσοδα τόσο από τις πωλήσεις των εισιτηρίων, όσο και από αναμνηστικό λεύκωμα διατεθούν για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων της Χιακής Ομοσπονδίας.

Το Ομήρειο Βραβείο καθιερώθηκε από τη Χιακή Ομοσπονδία το 1977 και απονέμεται κάθε χρόνο σε εξέχουσες προσωπικότητες από τους τομείς της πολιτικής, των τεχνών, των γραμμάτων και σε φιλανθρώπους.

Ως σύμβολο ελευθερίας, το Ομήρειο Βραβείο τιμά αυτούς που έχουν διακριθεί για τις δημοκρατικές τους ιδέες και την πίστη τους στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ως σύμβολο φιλίας, ο θεσμός τιμά τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Μεταξύ των τιμηθέντων συμπεριλαμβάνονται, ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Νεγκροπόντε, ομογενείς και φιλέλληνες βουλευτές και γερουσιαστές, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα Φίλιπ Κρίστοφερ, η Αθηνά Τσόκου – Κρομμύδα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και άλλες ηγετικές φυσιογνωμίες της Ομογένειας και της Αμερικής.

Η Χιακή Ομοσπονδία, εκπροσωπεί τις οργανώσεις των Χιωτών στην ευρύτερη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Από το 1974 που ιδρύθηκε έχει επιτελέσει αξιόλογο έργο και συνεχίζει με την προσφορά ποικίλων προγραμμάτων στα μέλη της αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

πηγη «Εθνικό Κήρυκας Ν.Υόρκης»

Σχετικές ειδήσεις