Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νέα Υόρκη: Ελεύθερος με εγγύηση ο ομογενής γιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης

Νέα Υόρκη: Ελεύθερος με εγγύηση ο ομογενής γιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης

Με προσωπική εγγύηση $500.000, (recognizance bond) εξασφαλισθείσα με καταβολή $20.000 σε ρευστό ή ακίνητο αφέθηκε ελεύθερος ο ομογενής γιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης, σύμφωνα με το Γραφείο της Εισαγγελίας της Νότιας Περιφέρειας Νέας Υόρκης.

Η επόμενη δικαστική διαδικασία έχει οριστεί για τις 3 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί.

Η κυρία Dawn Dearden, υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεων της Εισαγγελίας, είπε ότι «οι μετακινήσεις του περιορίζονται στη Νότια και Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, του ζητήθηκε να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα (διαβατήριο), θα φορεί ηλεκτρονικό βραχιόλι (electronic monitor) και του απαγορεύθηκε να γράφει συνταγές για κανενός είδους φάρμακα που εμπεριέχουν ναρκωτικές ουσίες».

Ο Δρ Λαμπράκης είχε συλληφθεί την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016 από τις ομοσπονδιακές αρχές κατηγορηθείς για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων. Τα χρήματα που έχει κερδίσει είναι περίπου δυόμισι εκατομμύρια δολάρια και προέρχονται από τις επισκέψεις των ασθενών του στους οποίους παραχωρούσε συνταγές του φαρμάκου οξυκωδόνη (oxycodone) και οι οποίοι πλήρωναν $150 δολάρια τη φορά σε ρευστό.

H οξυκωδόνη, σύμφωνα πάντα με το σχετικό ανακοινωθέν των Αρχών, είναι ναρκωτικό οπιοειδές, έντονα εθιστικό, το οποίο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σοβαρών και χρόνιων πόνων.

Ο Δρ Λαμπράκης διατηρεί ιατρεία στην Τζαμέικα και συγκεκριμένα στη διεύθυνση 175-61 Hillside Ave και στην Αστόρια στη διεύθυνση 32-76 31 Street.

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις