Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογένεια Νέας Υόρκης: Την Κυριακή 26 Μαρτίου η εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο

Ομογένεια Νέας Υόρκης: Την Κυριακή 26 Μαρτίου η εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο

Στις 16 Μαρτίου, δύο μέρες νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα τμήματα της εθνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Βασίλης Γκουρνέλος στη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας πανομογενειακής συγκέντρωσης στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Στις 16 Μαρτίου, δύο μέρες νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, θα διεξαχθεί η κλήρωση για τη σειρά με την οποία θα παρελάσουν τα τμήματα της εθνικής παρέλασης στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Βασίλης Γκουρνέλος στη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας πανομογενειακής συγκέντρωσης το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Η αλλαγή στην ημερομηνία της κλήρωσης έγινε μετά από πρόταση που κατέθεσε στην προηγούμενη πανομογενειακή ο υπεύθυνος Κίνησης (Traffic Control), Κώστας Κατσάνος, -ο οποίος μάλιστα ζήτησε να γίνει η κλήρωση δύο εβδομάδες πριν την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 26η Μαρτίου, προκειμένου να ενημερωθούν νωρίτερα οι φορείς που θα συμμετέχουν.

Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο κ. Γκουρνέλος ανέφερε ότι η προβολή του ντοκιμαντέρ για τη Μαρία Κάλλας θα γίνει στις 19 Μαρτίου στις 2 το απόγευμα στο Σταθάκειο, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να υποστηριχθούν το λεύκωμα και το λαχείο της παρέλασης. Ειδικά για το λαχείο, για το οποίο έχει την ευθύνη, με συμπροέδρους το Βασίλη Εγγλέζο και την Ευαγγελία Βαρθόλομου, είπε ότι έχουν διανεμηθεί ήδη μόνο δύο χιλιάδες λαχνοί, ενώ έχουν τυπωθεί δώδεκα χιλιάδες και στόχος είναι οι εισπράξεις να ξεπεράσουν τα περυσινά επίπεδα.

Oλο το υλικό μπορεί κανείς να το βρει και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, www.hellenicsocieties.org

Αναφορικά με τους τελετάρχες, τόνισε ότι τα ονόματα θα ανακοινωθούν μόλις η Ομοσπονδία λάβει επίσημα απαντήσεις από τους υποψηφίους. Ηδη, έχει οριστεί τελετάρχης ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Ρωσία και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, -ο οποίος θα είναι και ο μόνος τελετάρχης εκτός Αμερικής -ενώ για τον δεύτερο είπε ότι είναι “ένας από τους πλέον καταξιωμένους ομογενείς στις ΗΠΑ”, όπως διαβάζουμε στο greeknewsonline.com.

Ο κ. Γαλάτουλας ανέφερε επίσης ότι επίκειται συνάντηση με τον επιχειρηματία Μιχαήλ Ψαρό, αποδέκτη του “Ομήρειου Βραβείου” της Χιακής Ομοσπονδίας το 2016, τονίζοντας πως τον εντυπωσίασε η ομιλία του κατά την απονομή του βραβείου.

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Βασίλη Καρβέλη, – ο οποίος είχε προτείνει για τελετάρχη σε προηγούμενη πανομογενειακή τον νέο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ- ο κ. Γαλάτουλας απάντησε ότι έχει σταλεί επιστολή στον κ. Τραμπ, είναι ωστόσο αδύνατη -για πρακτικούς λόγους- η έλευση Προέδρου ή Αντιπροέδρου στην παρέλαση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη. “Συζητήσαμε βασικά θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό”, είπε ο κ. Γαλάτουλας και ειδικά για το θέμα επανασύστασης του ΣΑΕ σχολίασε πως “η Ομογένεια έχει τη δύναμη να οργανωθεί μόνη της – ας οργανωθούν αυτοί στην Ελλάδα και μετά να έρθουν εδώ. Ενα τέτοιο εγχείρημα, εφόσον στηρίζεται στην Ελλάδα, δεν πάει πουθενά”.

Απαντώντας σε ερώτηση αν προσκλήθηκε ο κ. Κουίκ στην παρέλαση, ο κ. Γαλάτουλας είπε ότι εγγράφως η Ομοσπονδία έχει δηλώσει στη Βουλή των Ελλήνων ότι “δε δεχόμαστε πολιτικούς, αν θέλουμε κάποιον θα τον υποδείξουμε εμείς” και αυτό γιατί, όπως εξήγησε “η Ομογένεια και η παρέλαση δεν είναι τόπος αντιπαράθεσης”. “Τώρα αν στείλει ο πρωθυπουργός κάποιον, ο καθένας μπορεί να συμμετέχει στην παρέλαση”, πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε ωστόσο ότι έχει προσκαλέσει τον πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, λέγοντας ότι τον εντυπωσίασε η στάση του και η ενημέρωση που είχε για την Ομοσπονδία. “Ποτέ κάποιος δεν πήρε ένα τηλέφωνο να μιλήσει μαζί μας, όπως έκανε ο κ. Τριανταφυλλίδης και την άλλη μέρα μου έστειλε όλα όσα μου είχε πει. Και όταν του επισήμανα πως δεν είναι σωστό να αποφασίζουν για την Ομογένεια ερήμην της Ομογένειας, μου είπε πως η πόρτα είναι ανοιχτή και όποιος από την Ομοσπονδία θέλει να παρακολουθήσει συνεδριάσεις της Επιτροπής, μπορεί να πάει”, είπε ο κ. Γαλάτουλας.

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων Γιώργος Κίτσιος και ο κ. Βασίλης Μιχελάς, επισκέπτης από την Ελλάδα, ο οποίος πρότεινε δράσεις για την υποστήριξη της Ελληνικής Γλώσσας, ενώ η συνεδρίαση έκλεισε με χαιρετισμό από τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, προϊστάμενο του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια ο οποίος υπενθύμισε δε όλους ότι στόχος μας είναι “μέσα από την παρέλαση να προβάλλουμε στην κοινωνία όπου ζούμε ότι είμαστε Ελληνες, Ορθόδοξοι και η γλώσσα μας βρίσκεται στο επίκεντρο”.

1
Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinter

Σχετικές ειδήσεις