Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής, πρώην υπουργός, ένοχος για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα παιδιά

Ομογενής, πρώην υπουργός, ένοχος για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα παιδιά

Οι σωφρονιστικές Αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας απέρριψαν αίτημα του ομογενή πρώην υπουργού Μίλτου Ορκόπουλου, για πρόωρη αποφυλάκιση, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να παρακολουθήσει σεμινάρια για άτομα που κάνουν συστηματικές σεξουαλικές παρενοχλήσεις ή και κακοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2008 ο Ορκόπουλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 χρόνων με την υποχρέωση να εκτίσει τουλάχιστον τα 9 χρόνια, πριν έχει το δικαίωμα πρόωρης αποφυλάκισης. Ο Ορκόπουλος είχε κηρυχθεί ένοχος στις 30 από τις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικα αγόρια και χρήση και προώθηση ναρκωτικών.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ενώ βρίσκεται στη φυλακή σπουδάζει. Τον Ιανουάριο 2018 θα εξεταστεί ξανά το ενδεχόμενο πρόωρης αποφυλάκισής του.

Στη δίκη του είχε αναφερθεί ότι ο Ορκόπουλος έδινε πολλές φορές ενδοφλέβια ηρωίνη σε ένα ανήλικο αγόρι και στη συνέχεια έκαναν έρωτα. Το αγόρι εθίστηκε στην ηρωίνη και ο Ορκόπουλος, εκμεταλλευόμενος την εξάρτησή του αυτή, τον εφοδίαζε με ναρκωτικά και αλκοόλ και το υποχρέωνε να κάνουν έρωτα επί μια δεκαετία.

Ο Ορκόπουλος, που καθαιρέθηκε από τη θέση του υπουργού Ιθαγενών, αργότερα παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Επίσης, μέσα στη φυλακή ξυλοκοπήθηκε.

Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις