Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ορκωμοσία της ομογενούς δικαστού Ελένης Βουτσινά στη Νέα Υόρκη

Ορκωμοσία της ομογενούς δικαστού Ελένης Βουτσινά στη Νέα Υόρκη

Η ομογενής δικαστής στο Περιφερειακό Δικαστήριο της κομητείας Νάσο, Ελένη Βουτσινά ορκίστηκε για τη δεύτερη εξαετία έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Αντώνη Γρουζή, τους γονείς της, Γεράσιμο και Διονυσία Βουτσινά, τα αδέλφια και τους υποστηρικτές της.

Η τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου της κομητείας Νάσο στην Μινεόλα του Λονγκ Αϊλαντ και μαζί με την ομογενή ορκίστηκε και η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης Sharon M. J. Gianelli και κατά κοινή ομολογία ήταν πλούσια σε συγκινήσεις.

Η Ελένη Βουτσινά φόρεσε για πρώτη φορά την τήβεννο της δικαστού τον Ιανουάριο του 2010 και, όπως είχε γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», τίμησε τον όρκο της και έδωσε το έναυσμα στους ομογενείς και άλλους κατοίκους του Λονγκ Αϊλαντ στις εκλογές της 9ης Νοεμβρίου 2016 να την υπερψηφίσουν.

Η κ. Βουτσινά αρχικά ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως δικαστής ασχολούμενη με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Δύο χρόνια μετά ανέλαβε τα καθήκοντα της προεδρεύουσας του Τμήματος (Domestic Violence Misdemeanor Part) και τα δύο τελευταία χρόνια είναι προεδρεύουσα του Πλημμελειοδικείου που ασχολείται με υποθέσεις οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ (Misdemeanor DWI Court).

Η Ελένη Βουτσινά είναι η μοναδική Ελληνοαμερικανίδα δικαστής στο Λονγκ Αϊλαντ και ο «Εθνικός Κήρυκας» την είχε βραβεύσει αναδεικνύοντάς την ως πρόσωπο της «Γυναίκας» στο τεύχος του Οκτωβρίου 2016.

Σχετικές ειδήσεις