Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Την Κυριακή 30 Απριλίου η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Βοστώνη

Την Κυριακή 30 Απριλίου η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Βοστώνη

Με «γοργούς και συστηματικούς ρυθμούς» προχωρούν οι προετοιμασίες για την 23η παρέλαση της Βοστώνης για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέλαση φέτος θα γίνει την Κυριακή 30 Απριλίου. Επιλέχθηκε αυτή η ημέρα καθώς μεσολαβεί το Πάσχα, αλλά και με την ελπίδα και προοπτική ότι ο καιρός θα είναι καλός τότε, επειδή πέρυσι ματαιώθηκε η παρέλαση λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη της Βοστώνης.

Το ποσό συμμετοχής για κάθε σύλλογο ή κοινότητα που θα συμμετάσχει ανέρχεται στα 200 δολάρια. Η τελευταία πανομογενειακή συνάθροιση θα γίνει την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7:30 το βράδυ στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει και η κλήρωση της σειράς με την οποία θα παρελάσουν τα διάφορα τμήματα.

Την Παρασκευή στις 28 Απριλίου, στις 11:30 το πρωί θα γίνει δεξίωση στην αίθουσα των σημαιών του κυβερνείου της Μασαχουσέτης, ενώ από τη 1 μέχρι τις 2:15 η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στην επίσημη αίθουσα της Βουλής. Εν συνεχεία, στις 3 η ώρα θα γίνει δεξίωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη, το οποίο βρίσκεται στην ίδια με το κυβερνείο οδό, στη διεύθυνση 86 Beacon Street, της Βοστώνης.

Το επίσημο δείπνο θα γίνει φέτος στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης η οποία βρίσκεται στη διεύθυνση 162 Goddard Avenue, Brookline, MA. Με δεξίωση που θα αρχίσει στις 6:30 μ. μ. και το δείπνο στις 7:30 και με τιμή εισιτηρίου $100 δολάρια κατ’ άτομο.

Την Κυριακή 30 Απριλίου θα τελεστεί Δοξολογία στις 10 η ώρα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου, ενώ η παρέλαση θα ξεκινήσει στη 1 η ώρα μπροστά από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης, θα διασχίσει την οδό Boylston και θα τερματίσει στην οδό Charles Street, απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons» όπου θα έχει στηθεί η εξέδρα των επισήμων. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα με χορούς, ελληνικά φαγητά, μουσική και εκδηλώσεις για παιδιά στον Εθνικό Κήπο.

Στην παρέλαση θα δώσει ξεχωριστό χρώμα και παλμό το τμήμα των ομογενών ευζώνων υπό την ηγεσία του κ. Δημήτρη Παπασλή, πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας.

Σχετικές ειδήσεις