Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη «ΕΜΑΚ Κλήση Ζωής» βραβεύθηκε στη Λάρισα

Το ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη «ΕΜΑΚ Κλήση Ζωής» βραβεύθηκε στη Λάρισα

To ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη «ΕΜΑΚ Κλήση Ζωής»προβλήθηκε σε Παγκόσμια Πρώτη στην Λάρισα την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 στην κατάμεστη, από άνδρες και γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος αλλά και συγγενών και φίλων αυτών,αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης της πόλης.

Στην προβολή του ντοκιμαντέρ , παρέστη η δημιουργός του,η πολυβραβευμένη Αθηνά Κρικέλη, σκηνοθέτις και ιδρύτρια της τηλεοπτικής εταιρείας Αμερικής Ellopia Films USA.

Σχετικά με το ντοκιμαντέρ της Αθηνάς Κρικέλη «ΕΜΑΚ Κλήση Ζωής»,πρόκειται για ένα – αμερικανικής παραγωγής – αφιέρωμα στους «πύρινους άνδρες και γυναίκες της ΕΜΑΚ» και το Πυροσβεστικό Σώμα της Ελλάδας.

Για την πραγματοποίησή του απαιτήθηκαν τρεις μήνες τηλεοπτικών γυρισμάτων κυρίως στην 8η ΕΜΑΚ (Θεσσαλία) ενώ γυρίσματα έγινα στην 2η ΕΜΑΚ (Μακεδονία) (ακολουθώντας και αληθινά συμβάντα) και στην 1η ΕΜΑΚ (Αθήνα).

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Διευθύντρια της Ellopia Films USA, Αθηνά Κρικέλη, επιφύλαξε ξεχωριστή έκπληξη και τιμή σε δύο άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ προσφέροντάς τους τιμητική πλακέτα Κοινοβουλευτικής αναγνώρισης του Αμερικανικού Κογκρέσου, για το έργο που επιτελούν στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία της Βουλευτού της Αμερικανικής Βουλής της Νέας Υόρκης Κάρολυν Μαλόνυ του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η πολυβραβευμένη σκηνοθέτις κ.Αθηνά Κρικέλη με την αρχισυντάκτρια της Aftodioikisinews κ. Μαρία Μπακλαβά

Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπρόσωπος της Ellopia Films USA στην Ευρώπη, δημοσιογράφος Μαρία Χριστίνα Μπακλαβά.

Στο ντοκιμαντέρ «ΕΜΑΚ: Κλήση Ζωής» περιγράφεται η σκληρή εκπαίδευση των αντρών της 8ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι καλούνται να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Μέσα όμως από την καθημερινότητα της δικής τους ζωής παρουσιάζεται και το συνολικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Η αγωνία, η αυτοθυσία, η γνώση, ο φόβος η εκπαίδευση και η εγρήγορση είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλους τους πυροσβέστες, κάθε ειδικότητας! Πρόκειται για μία σημαντική και πολύ όμορφη στιγμή, ένα «μεγάλο ευχαριστώ» με το δικό μας τρόπο, στους ανθρώπους που στέκονται κοντά μας στις πιο δύσκολες στιγμές μας, που δεν τους δίνουμε πολύ σημασία, παρά μόνο όταν έρθει η στιγμή που θα τους χρειαστούμε Αυτούς τους ανθρώπους τους πρώτο συναντήσαμε στο βουνό του Ολύμπου, τους γνωρίσαμε και τους ζήσαμε. Κάθε μέρα που περνούσε “ψήλωναν” στα μάτια μας» δήλωσε συγκινημένη η κ. Αθηνά Κρικέλη.

Δεν πέρασαν απαρατήρητα τα λόγια της όταν αναφέρθηκε στους πυροσβέστες που φρόντισαν ακόμη και για τα έξοδα της μετακίνησής της από την Αμερική προκειμένου να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Σχετικές ειδήσεις