Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής φοιτήτρια φαρμακευτικής η Μις Ελληνική Ανεξαρτησία

Ομογενής φοιτήτρια φαρμακευτικής η Μις Ελληνική Ανεξαρτησία

“Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και θέλω να μην ξεχνάμε ποτέ την Ελληνική μας ταυτότητα γιατί καταγόμαστε από ένα μέρος τόσο όμορφο που έχει προσφέρει τόσα πολλά χαρίσματα σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε η 18χρονη φοιτήτρια Ιουλία Κοκκόση, η οποία αναδείχθηκε “Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2017” κατά τον ετήσιο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αστόρια.

Α’ Αναπληρωματική αναδείχθηκε η Φλόρενς Εμμανουέλα Ντάλλα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων (με ειδίκευση στον ΟΗΕ και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) στο Rutgers University και Β´ Αναπληρωματική η Φωτεινή Μάμου, μαθήτρια του Francis Prep. HS.

Οι υπόλοιπες υποψήφιες έλαβαν ως είθισται τίτλους σύμφωνα με τον τόπο καταγωγής τους. Η Παναγιώτα Χάνσεν στέφθηκε “Μις Αθήνα”, η Ελενα Μελέκου “Μις Αιγαίο”, η Στέλλα Φραγκιουδάκη “Μις Νίσυρος”, η Ειρήνη Κουτσουλιδάκη “Μις Κρήτη”, η Κατερίνα Λαμπροπούλου “Μις Μεσσηνία” και η Λιάνα Ηλέκτρα Παπανδρέου “Μις Πάτρα”.

“Είμαι πολύ χαρούμενη. Ολα τα κορίτσια δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ολες ήταν πολύ καλές και είμαι πολύ υπερήφανη για όλες μας”, είπε η Ιουλία Κοκκόση, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της Αλεξάνδρα, τη γιαγιά της Ιουλία και τον αδελφό της, καθώς τις οκτώ συνυποψήφιές της για τον τίτλο της “Μις Ελληνική Ανεξαρτησία” που καθιερώθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του ’50.

Την ευθύνη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, ο οποίος εντάσσεται στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, έχει η Πολιτιστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Η νέα “Μις Ελληνική Ανεξαρτησία” είναι πρωτοετής φοιτήτρια Φαρμακευτικής στο Long Island University και όνειρό της είναι να αποκτήσει κάποτε το δικό της φαρμακείο. Είναι κόρη του Νίκου Κοκκόση και της Αλεξάνδρας Λάσκαρη, με καταγωγή από την Κεφαλλονιά, μεγάλωσε στην κοινότητα του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια και αποφοίτησε τον περασμένο Ιούνιο ως αριστεύσασα (Salutatorian) από το Λύκειό της. “Στον Αγιο Δημήτριο πήρα τις πρώτες μου γνώσεις για την Ελληνική ιστορία, τον πολιτισμό μας και για τη θρησκεία μας”, είπε.

Συμμετέχει εδώ και 13 χρόνια στο χορευτικό του Κεφαλλονίτικου Συλλόγου “Κέφαλος”, καθώς και στην Χορωδία Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και κάλεσε όλους τους ομογενείς να δώσουν βροντερό “παρών” στην 5η Λεωφόρο την Κυριακή 26 Μαρτίου, όπως διαβάζουμε στο greeknewsonline.com.

Σχετικές ειδήσεις