Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

WSJ: Ο Τζιμ Γιαννόπουλος σε συζητήσεις να αναλάβει την «Paramount Pictures»

WSJ: Ο Τζιμ Γιαννόπουλος σε συζητήσεις να αναλάβει την «Paramount Pictures»

Ο ομογενής πρώην πρόεδρος της «Twentieth Century Fox», Τζιμ Γιαννόπουλος (Jim Gianopulos) βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει την «Paramount Pictures» της «Viacom», σύμφωνα με δύο πηγές, που έχουν γνώση του θέματος, τις οποίες επικαλείται η «Wall Street Journal».

Ο κ. Γιαννόπουλος, εφόσον αναλάβει τελικά τα ηνία, θα αντικαταστήσει τον κ. Μπραντ Γκρέι (Brad Grey), ο οποίος απολύθηκε από τον κ. Μπομπ Μπάκις (Bob Bakish), νέο εκτελεστικό διευθυντή της «Viacom», τον περασμένο μήνα μετά από χρόνια μείωσης της οικονομικής απόδοσης των στούντιο.

Η «Viacom» σύμφωνα πάντα με τη «WSJ», είναι σε συζητήσεις με τον παραγωγό και στέλεχος με εμπειρία στα στούντιο, Μάικλ Ντε Λούκα (Michael De Luca) για να είναι Νο2 του κ. Γιαννόπουλου στην «Paramount», επικεφαλής για την παραγωγή ταινιών, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Εκπρόσωποι της «Viacom» και της «Paramount» αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.
Σύμφωνα εξάλλου με την «Los Angeles Times», πηγές προειδοποιούσαν ότι δεν είχαν υπάρξει επίσημες αποφάσεις και ότι η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει.

Ο κ. Γιαννόπουλος είχε αποχωρήσει στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου από την «Fox» όπου είχε παραμείνει για περίπου 25 χρόνια. Η αποχώρησή του έγινε ύστερα από απόφαση των επικεφαλής της εταιρείας, Λάχλαν και Τζέιμς Μέρντοχ, να προσλάβουν νέο γενικό διευθυντή.

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι η χρονιά που έφυγε, το 2016 ήταν ιδιαίτερα κακή για την «Paramount». Πιο συγκεκριμένα, χάθηκαν για την εταιρεία περίπου 450 εκατ. δολάρια από αποτυχίες όπως τα «Χελωνονιντζάκια ΙΙ», «Αμερικανίδα ρεπόρτερ» και «Zoolander 2» και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μπραντ Γκρέι αποχώρησε από τα ιστορικά στούντιο του Χόλιγουντ. Πάντως ο Γκρέι κατάφερε να μείνει στη θέση του 12 χρόνια, παρά τις προβλέψεις των αναλυτών ότι η θητεία του θα ήταν μικρότερη. Για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Ουέιντ Ντέιβις, οικονομικό διευθυντή της μητρικής «Viacom».

«Για την ‘Paramount’, το πρώτο πράγμα είναι το πιο απλό πράγμα: να σταματήσει να χάνει χρήματα», δήλωσε ο Barton Crockett, αναλυτής των Μέσων Ενημέρωσης.

Ο Μπακίς έχει υποσχεθεί πρόσφατα σημαντικές αλλαγές στα στούντιο, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής στρατηγικής της «Paramount Pictures» για την εύρεση ταινιών. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για περισσότερη συνεργασία με τα καλωδιακά δίκτυα της «Viacom», όπως η «Comedy Central» και «Nickelodeon», και έχει εκφράσει την απογοήτευσή του ότι τα αστέρια της «Comedy Central» αποδείχθηκαν επιτυχίες για άλλα στούντιο.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις