Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενείς κατηγορούνται για συμμετοχή σε μεγάλο δίκτυο κλοπών

Ομογενείς κατηγορούνται για συμμετοχή σε μεγάλο δίκτυο κλοπών

Τρεις ομογενείς φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο δίκτυο κλοπών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Νέας Υόρκης, Ερικ Σνάιντερμαν.

Ειδικότερα, στο κατηγορητήριο αναφέρονται 12 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και οι εξής ομογενείς: Γιώργος Αθανασάτος, 62 ετών, ο οποίος στην ομάδα της συμμορίας είχε το όνομα «The Field Marshall», Γιώργος Ραπατσουλέας, 31 ετών, γνωστός ως «Skipper» και ο Γρηγόρης Αναστασίου, 38 ετών, με το προσωνύμιο «Captain Frank».

Το σχετικό ανακοινωθέν, ανέφερε, ανάμεσα στα άλλα, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Ερικ Τ. Σνάιντερμαν, ανακοίνωσε το κατηγορητήριο για 12 φερόμενα ως μέλη ενός πολύ μεγάλου δικτύου κλοπών, το οποίο δρούσε στη Νέα Υόρκη και επίσης σε 27 ακόμα πολιτείες σε όλη τη χώρα, σηματοδοτώντας μία από τις μεγαλύτερες ποτέ συλλήψεις για ληστείες σε καταστήματα λιανικής.

Το κατηγορητήριο αποσφραγίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις 15 Μαρτίου και περιλαμβάνει κατηγορίες για 12 φερόμενους συνωμότες για επιχειρηματική διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος, εγκληματική κατοχή κλεμμένης περιουσίας και συνωμοσία. Από το 2012 η συμμορία πούλησε είδη αξίας $12 εκατ. από το Amazon και eBay.

Αν υπάρξει καταδίκη, κάθε ένας από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 8 μέχρι και 25 χρόνια.

Σύμφωνα πάντοτε με το σχετικό ανακοινωθέν από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, η επιχείρηση έρευνας «Operation Sticky Fingers» διήρκεσε δέκα μήνες από την ομάδα κρούσης κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος του Γραφείου του Εισαγγελέα και σε συνεργασία με την Αστυνομία έγινε κατάσχεση περισσότερων από 5.300 κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών και ανταλλακτικών μελανιών. Αρχηγός φέρεται ο Ρίτσαρντ Ριμπάου (Richard Rimbaugh) και ο ομογενής Γεώργιος Αθανασάτος δεύτερος στην ιεραρχία.

Επιπρόσθετα, έγινε κατάσχεση περισσότερων από 7,7 εκατ. δολ. από τις οικίες των κατηγορούμενων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και λογαριασμούς με εμπορεύματα σε «Amazon» και σε λογαριασμούς «PayPal».

Ο Ρίτσαρντ Ριμπάου και ο Γεώργιος Αθανασάτος, κατεύθυναν τις τρεις ομάδες κλεφτών στις αποστολές τους σε διάφορες περιοχές της χώρας και παρακολουθούσαν με σύνδεση εξ’ αποστάσεως την πρόοδο κάθε επιχείρησης κλοπής τους.

Οι ομάδες κρούσης εφοδιάζονταν με κρυπτογραφημένους χάρτες με τις περιοχές των στόχων τους, όπως ήταν τα καταστήματα Office Depot και Best Buy και μία βοηθητική ενδυμασία τύπου γιλέκου ειδικής κατασκευής γνωστή ως μπαζούκα. Αυτά τα γιλέκα μπορούσαν να κρύψουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρονικών ειδών.

Φεύγοντας από τα καταστήματα χρησιμοποιούσαν όργανα γνωστά ως «kryptonite», τα οποία απενεργοποιούσαν τα συστήματα συναγερμού στις εξόδους των καταστημάτων, καθώς επίσης και ραδιόφωνο βραχέων κυμάτων, τα οποία τους επέτρεπαν να κρυφακούν την ασφάλεια του καταστήματος.

Ο Γεώργιος Αθανασάτος, σύμφωνα πάντοτε με τις εισαγγελικές Αρχές, διατηρούσε αρχείο αεροπορικών εισιτηρίων και ταξιδίων, εξέδιδε πιστωτικές κάρτες για τα μέλη των ομάδων κρούσης για την κάλυψη των εξόδων τους, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαμονή σε ξενοδοχεία. Ο δικηγόρος του κ. Αθανασάτου, ο κ. Joe Mure είπε ότι ο πελάτης του δήλωσε μη ενοχή.

Οι κατηγορούμενοι:

• Richard Rimbaugh, a/k/a “The General,” 64
• George Athanasatos, a/k/a “The Field Marshall,” 62
• George Rapatsouleas, a/k/a “Skipper,” a/k/a “Nipplehead,” 31
• Krissylee Harris, a/k/a “Princess,” 35
• Nusret Srdanovic, a/k/a “Monte,” 23
• Roger Ringhiser, a/k/a “Captain Rog,” 53
• Frank Albergo, a/k/a “Lieutenant,” 59
• Kevin Cerrato, a/k/a “Sergeant,” 22
• Gregory Anastasiou, a/k/a “Captain Frank,” 38
• Joseph Pooler, a/k/a “Baby Arm Johnson,” 41
• Robert Scarano, a/k/a “Reno,” 56
• Giovanna Bonello, a/k/a “Lieutenant,” 28

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ

Σχετικές ειδήσεις