Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η Ομογένεια του Μπρούκλιν εόρτασε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η Ομογένεια του Μπρούκλιν εόρτασε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ο πρόεδρος του Μπρούκλιν, Ερικ Ανταμς, το βράδυ της Δευτέρας άνοιξε διάπλατα τις πύλες του Δημοτικού Μεγάρου και υποδέχτηκε τους εκπροσώπους των Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων και των υπολοίπων ομογενειακών φορέων.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Courtroom», η οποία είχε σημαιοστολιστεί και φαινόταν πιο επιβλητική.

Ο πρόεδρος Ερικ Ανταμς αναφέρθηκε στα ιδεώδη της Ελληνικής Επαναστάσεως και στο ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση του Δυτικού πολιτισμού. Παράλληλα, μίλησε για τη συμμετοχή της Ομογένειας στην πρόοδο του Μπρούκλιν και εστίασε την προσοχή του στα επιτεύγματα των ομογενών στην Οικονομία, στην Παιδεία και σε άλλους τομείς.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών, π. Ευγένιος Πάπας, ο οποίος ανέλαβε και χρέη παρουσιαστή της βραδιάς, αναφέρθηκε στους αγώνες της Ελλάδας για την ελευθερία και στη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως και επικεντρώθηκε στο ρόλο της Ομογένειας.

Παράλληλα, συνεχάρη τους τιμώμενους και εξήρε την προσφορά τους στις κοινότητες, στην κοινωνική και φιλανθρωπική τους δράση. Ο π. Ευγένιος έκανε ειδική μνεία στους χορηγούς της εκδήλωσης και στα εστιατόρια που προσέφεραν τα ελληνικά εδέσματα, καθώς επίσης και την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης που πλαισιώνονταν από τους π. Ευγένιο Πάπα, Ζωή Κουτσουπάκη, Βασίλειο Καπετανάκη, Τζον Χασκόπουλο, Τζίμυ Ταμπάκη και Σάντυ Βάλλα.

Στην τελετή παρέστη και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Μάνος Κουμπαράκης, ο οποίος μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του γενικού προξένου Κωνσταντίνου Κούτρα και συνεχάρη τους τιμώμενους.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ομογενής Αντριου Γουνάρδης, σύμβουλος του προέδρου του Μπρούκλιν, ο οποίος εξέπληξε το ακροατήριο με την παρρησία με την οποία εξέφρασε τις θέσεις και τις απόψεις του για τη στάση της Ομογένειας στην προσφυγική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η γενέτειρα και κατ’ επέκταση η ανθρωπότητα.

«Αποτύχαμε να υψώσουμε τη φωνή μας για την προστασία και την φιλοξενία των προσφύγων», επεσήμανε ο κ. Γουνάρδης και υπενθύμισε ότι οι περισσότεροι ομογενείς είναι πρόσφυγες που ήρθαν στην Αμερική μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο. Αλλοι ήρθαν νόμιμα και άλλοι παράνομα και πολλοί βίωσαν τον ρατσισμό και τις διώξεις της Κου Κλουξ Κλαν.

Στη συνέχεια, κάλεσε τους ομογενείς να μιλήσουν και να διδάξουν στα παιδιά τους «ποτέ πια προσφυγιά» και να πουν στους πρόσφυγες «είστε καλοδεχούμενοι σε τούτη τη μεγάλη και φιλόξενη χώρα».

Ο πρόεδρος του Μπρούκλιν Ερικ Ανταμς βράβευσε τους ομογενείς Τζορτζ Π. Αννης, Αννα Χρυσοστόμου, Τζούλια Δημακάκου, Πόπη Γαβάλη, Κόνυ Ιωαννίδη, Κρις Καλογήρου, Κωνσταντίνο Παράβαλο, Ντιν Ρασίνια, Εμμανουήλ Τσούκαρη, Θεόδωρο Βάλλα, Φωτούλα Βασιλάκου και Δημήτριο Βογιατζή, ενώ η ομογενής πολιτειακή βουλευτής του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ Νικόλ Μαλλιωτάκη απένειμε επαίνους εκ μέρους της πολιτειακής Βουλής της Νέας Υόρκης.

Αμέσως μετά τα χορευτικά των σχολείων του Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν, του Αργύριου Φάντη της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μπρούκλιν, καθώς επίσης του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ παρουσίασαν στη Ροτόντα του Δημοτικού Μεγάρου τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τους χορούς. Τα χορευτικά παρουσίασε η Σοφία Στασινού.

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις