Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης τιμά τον ομογενή παρουσιαστή Ερνι Ανάστο

Ο δήμαρχος Νέας Υόρκης τιμά τον ομογενή παρουσιαστή Ερνι Ανάστο

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιοανακήρυξε την Τρίτη 21η Μαρτίου ως «Ημέρα του Ερνι Ανάστου στη Νέα Υόρκη» προς αναγνώριση των υπηρεσιών του.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο πρόκειται μάλιστα να τιμήσει σε ειδική δεξίωση τον ομογενή τηλεοπτικό παρουσιαστή ειδήσεων Ερνι Ανάστο από τον τηλεοπτικό σταθμό «Fox 5».

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «NYDaily News» ο κ. Ανάστος είπε πως είναι «απόλυτα καταπληκτικό να με τιμήσει η πόλη της Νέας Υόρκης, το καλύτερο μέρος του Κόσμου και των ανθρώπων του που αγαπώ πάρα πολύ».

Ο 73χρονος Ελληνοαμερικανός παρουσιαστής ειδήσεων («News Anchor») κ. Ερνι Ανάστος πήγε στο «Fox» έπειτα από θήτευση σε τοπικούς σταθμούς συμβεβλημένους με το ABC και CBS. Εχει καλύψει κορυφαία γεγονότα τα οποία σημάδεψαν την πόλη της Νέας Υόρκης και τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως είναι το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, ταξίδεψε στην Κούβα και έκανε συνέντευξη με τον Φιντέλ Κάστρο στην 45η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης.

Επίσης, έχει πάρει συνεντεύξεις από παγκοσμίου κύρους ηγέτες συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών προέδρων Τζίμι Κάρτερ, Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, Μπιλ Κλίντον, του πρώην προέδρου της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και του πρώην Αρχιεπισκόπου Νοτίου Αφρικής Ντέσμοντ Τούτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Daily News», ο κ. Ανάστος κέρδισε βραβείο Emmy για την κάλυψη του θανάτου του Τζον Κένεντι του νεότερου από το σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος του στο Κέιπ-Κοτ. Ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο τόνισε ότι «ο Ερνι Ανάστος είναι ηγέτης στον τομέα της τηλεόρασης για πάνω από σαράντα χρόνια».

Σχετικές ειδήσεις