Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Με υπερηφάνεια και συγκίνηση παρέλασε η Ομογένεια στη Μελβούρνη

Με υπερηφάνεια και συγκίνηση παρέλασε η Ομογένεια στη Μελβούρνη

Χιλιάδες ομογενείς έσπευσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την χθεσινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη, γεμάτοι υπερηφάνεια και συγκίνηση. Πολλοί κρατώντας ελληνικές σημαίες, χειροκρότησαν γεμάτοι ενθουσιασμό όλα τα τμήματα που, για άλλη μία φορά, εντυπωσίασαν.

Φέτος στην παρέλαση έλαβαν μέρος και τμήματα από το Σέπαρτον και τη Μιλτζούρα!

Ο γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Αντώνης Τσουρδαλάκης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ομογενείς τόσο για τη μαζική τους προσέλευση όσο και για τον σεβασμό που επέδειξαν κατά την διάρκεια της παρέλασης και την προσήλωσή τους στην τάξη.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος περίπου 74 τμήματα, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν μαθητές ελληνικών σχολείων.

Το μήνυμα του Αυστραλού πρωθυπουργού Μάλκολμ Τέρνμπουλ, για την 196η επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας το μετέφερε η ομογενής βουλευτής Τζούλια Μπανκς, ενώ από πλευράς επισήμων την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους οι επίσκοποι Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ.Ιάκωβος, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Μελβούρνη κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, ο Εργατικός βουλευτής Isaacs κ. Mark Dreyfus, που εκπροσώπησε τον αρχηγό της ομοσπονδιακής αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μπιλ Σόρτεν, η ομοσπονδιακή βουλευτής Calwell κ. Μαρία Βαμβακινού, η πολιτειακή υπουργός Νεολαίας κ. Τζένη Μικάκου, που εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό της Βικτωρίας κ. Daniel Andrews, ο βουλευτής Oakleigh κ. Σταύρος Δημόπουλος, ο αρχηγός της πολιτειακής αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βικτωρίας κ. Mathew Guy και ο βουλευτής Bentleigh κ. Νίκος Στάικος.

Παρευρέθηκαν ακόμα ο αρχηγός της Αστυνομίας της Βικτωρίας κ. Graham Ashton, οι κηδεμόνες του Μνημείου των Πεσόντων o σμηναγός Steve Campbell Wright και o συνταγματάρχης John Coulson , οι τέως υπουργοί της Βικτωρίας κ.κ. Νίκος Κότσιρας, Φάνος Θεοφάνους και Γιάννης Πανταζόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Β. Παπαστεργιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων & Ενοριών κ. Κ. Κόντης κ.α.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις