Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δημοκρατικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον ρεπουμπλικάκου Ομογενή πολιτικού της Βοστώνης

Δημοκρατικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον ρεπουμπλικάκου Ομογενή πολιτικού της Βοστώνης

Ο Ελληνοαμερικανός δήμαρχος της πόλης Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, Θεόδωρος Γκατζάς, είπε στον Γενικό Εισαγγελέα Τζόσεφ Φόστερ πως με προσωπικά του χρήματα θα επιστρέψει τις δωρεές που χρησιμοποιήθηκαν ακατάλληλα για την προεκλογική του εκστρατεία των προκριματικών εκλογών πέρυσι για τη θέση του κυβερνήτη.

Ο κ. Γκατζάς ο οποίος εκλέγεται δήμαρχος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχασε τις εκλογές για τη θέση του κυβερνήτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου του Νιου Χαμσάιρ και πιο ειδικά της εφημερίδας «The Union Leader» ο κ. Γκατζάς ταχυδρόμησε ήδη πρόσφατα 68 επιταγές από $1.000 εκάστη σε απάντηση της μήνυσης που είχε καταθέσει το Δημοκρατικό Κόμμα του Νιου Χαμσάιρ την 1η Μαρτίου σε βάρος του.

Σε λεπτομερή επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα του Νιου Χαμσάιρ Τζόσεφ Φόστερ, περιέγραψε διορθωτικά το θέμα και εξήγησε πως από δική του παράβλεψη έγινε η μη δέουσα χρήση ορισμένων χρηματικών ποσών για τα οποία απεύθυναν οι Δημοκρατικοί την καταγγελία τους.

Ο Γκατζάς έγραψε στον κ. Φόστερ πως στην επόμενη οικονομική έκθεση της προεκλογικής του εκστρατείας η οποία θα δοθεί στις 8 Μαΐου θα φαίνεται ότι έχει καταβάλλει προσωπική δωρεά ύψους 68 χιλιάδων δολαρίων για την καταβολή των ποσών για τα οποία ερίζουν οι Δημοκρατικοί.

Σε επιστολή του με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2017 ο δήμαρχος κ. Γκατζάς έγραψε στον Γενικό Εισαγγελέα κ. Φόστερ: «Ελπίζω αυτή μου η επιστολή να απαντάει στα θέματα τα οποία έθιξε στη μήνυσή του το Δημοκρατικό Κόμμα του Νιου Χαμσάιρ». Επίσης, εσώκλεισε αντίγραφα από τροποποιημένη οικονομική αναφορά που είχε υποβάλλει στην πολιτεία.

Ο κ. Γκατζάς δεν έχει λάβει ακόμα κάποια απάντηση από τον Γενικό Εισαγγελέα κ. Φόστερ εάν αυτές του οι κινήσεις βάζουν τέλος στο θέμα της μήνυσης. Είπε πως «θα περιμένω να μου απαντήσουν. Νομίζω ότι η επιστολή μου δίνει απαντήσεις σε όλα τα θέματα που αναφέρονται στη μήνυση».

Οι Δημοκρατικοί κατέθεσαν μήνυση κατηγορώντας τον δήμαρχο κ. Γατζά για υπέρβαση του χρηματικού ορίου που έπρεπε να χρησιμοποιηθεί στις γενικές εκλογές. Από την άλλη μεριά, ο κ. Γκατζάς δεν είχε κάνει γενική εκστρατεία καθότι έχασε τις προκριματικές.

Επίσης, ο κ. Γκατζάς αναφέρθηκε σε αρκετές συγκεκριμένες δωρεές για τις οποίες είχαν εκτοξεύσει αιτιάσεις οι Δημοκρατικοί πως δεν ήταν σύμφωνες με τους κανονισμούς.

πηγη ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις