Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το Πανελλήνιο Ιδρυμα Υποτροφιών τιμά τον ομογενή επιχειρηματία Τζον Παπατζόν

Το Πανελλήνιο Ιδρυμα Υποτροφιών τιμά τον ομογενή επιχειρηματία Τζον Παπατζόν

Το Βραβείο Παραδείγματος (2017 Paradigm Award) θα απονεμηθεί φέτος, από το Πανελλήνιο Ιδρυμα Υποτροφιών με έδρα το Σικάγο, στον ομογενή επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Τζον Παπατζόν από την πόλη Ντε Μόιν της Αϊόβα.

Η απονομή του βραβείου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου του Ιδρύματος θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο «Hilton Chicago» κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης απονομής υποτροφιών και βραβείων.

H εν λόγω εκδήλωση είναι η μεγαλύτερη που διοργανώνεται στο Σικάγο, με στόχο τη βράβευση της αριστείας στην Παιδεία και το συνολικό ποσό που συνοδεύει τα βραβεία των φοιτητών και σπουδαστών αγγίζει τις διακόσιες πενήντα χιλιάδες δολάρια ετησίως.

Ο Τζον Παπατζόν, αποδεχόμενος την πρόταση της ηγεσίας του Πανελληνίου Ιδρύματος Υποτροφιών, επεσήμανε ότι τον χαροποιεί το γεγονός ότι τιμάται την ίδια βραδιά που τιμούνται οι άριστοι Ελληνοαμερικανοί φοιτητές. Το Πανελλήνιο Ιδρυμα Υποτροφιών ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Χρήστο Τομαρά και παραμένει πιστό στα οράματα και ιδεώδη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου του.

Ο Τζον Παπατζόν είναι ένας από τους επιφανείς επιχειρηματίες της Αϊόβα, ο οποίος δεν αρκέστηκε μόνο με τις δικές του επιχειρήσεις, αλλά συνέβαλε στη δημιουργία πάνω από 100 νεοφυών επιχειρήσεων και στην εισαγωγή στο Χρηματιστήριο πάνω από πενήντα εταιρειών.

Το φιλανθρωπικό του έργο ξεπερνά τα όρια της Ομογένειας και επεκτείνεται στην πρωτεύουσα Ντε Μόιν και στην ίδια την πολιτεία της Αϊόβα.

Ο Τζον Παπατζόν τις δύο τελευταίες δεκαετίες προσέφερε 25 εκατομμύρια δολάρια σε πέντε πανεπιστήμια και ανέλαβε ηγετικό ρόλο στη δημιουργία πέντε «Τhe John Pappajohn Enterpeneurial Centers» τα οποία από της ιδρύσεώς τους μέχρι σήμερα υποστήριξαν 237.500 άτομα, συνέβαλαν στην ίδρυση 6.123 επιχειρήσεων και συνέβαλαν στη δημιουργία 11.941 θέσεων εργασίας.

Οι δωρεές του στην πολιτεία της Αϊόβα ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια δολάρια και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ιδρυμάτων ξεκινώντας από τα νοσοκομεία, μέχρι και τα μουσεία.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις