Ψυχραιμία, γιατί χανόμαστε

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί αυτό το διάστημα σε όλους εμάς, είναι η ανασφάλεια. Η ανασφάλεια, όχι για το μακρινό μέλλον, αλλά για το αύριο. Κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ούτε για το αν θα έχουμε σχέση την επόμενη μέρα, ούτε για το αν θα έχουμε δουλειά.

Βλέπουμε δίπλα μας, κάθε μέρα, να συμβαίνει και κάτι σε έναν συνάνθρωπό μας. Ακούμε για προβλήματα, για χωρισμούς, για μειώσεις μισθών, για περικοπές και λέμε πως δεν γίνεται να αποτελέσουμε εμείς την εξαίρεση. Θα μας χτυπήσει και εμάς την πόρτα και κάπως διαφορετικά θα είναι η ζωή μας αύριο. Είμαστε δεν είμαστε η εξαίρεση, μας τύχει ή όχι κάποιο δυσάρεστο γεγονός, οφείλουμε να το πάρουμε ως δεδομένο όταν και αν μας συμβεί.

Να μην αναρωτηθούμε ούτε μία στιγμή γιατί αυτό να συμβεί σε εμάς, γιατί τότε το μόνο που θα καταφέρουμε, είναι, να γεμίσουμε και άλλο τον εαυτό μας, με αρνητικά συναισθήματα και μεγαλύτερη αγωνία για την επόμενη μέρα.

Όταν και αν μας έρθει μία αναποδιά που διορθώνεται, θα πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας, να μην τον αφήσουμε να αισθανθεί αδύναμος και να μην τον βάλουμε στη διαδικασία της απόρριψης. Καθόλου όμως. Αντίθετα, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε πόσα αξίζουμε, περιμένουμε να έρθει το επόμενο, που θα είναι σίγουρα καλύτερο και θα μας εξελίξει.

Αν πάρουμε ως δεδομένο οτιδήποτε μας συμβεί, δεν ψαχνόμαστε, δεν γυρίζουμε στο παρελθόν και αμέσως σκεφτόμαστε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα που θα μας βοηθήσει να πάμε και άλλο μπροστά.

Δεν είναι εύκολο σαφώς στην πράξη, αλλά ειλικρινά σας μιλάω επειδή ήμουνα άνθρωπος της καταστροφολογίας, της άρνησης και του παράλογου κάποιες φορές στο παρελθόν, μέσα από την εξέλιξη και παίρνοντας ως δεδομένο όλα αυτά που μου έρχονται στην καθημερινότητά μου, έχω καταρχήν πιο ήρεμη και καλύτερη συμπεριφορά, αισθάνομαι πως σέβομαι και εκτιμώ περισσότερο τον εαυτό μου και το σημαντικότερο μέσα από αυτά που συμβαίνουν στην πορεία, καταλαβαίνω πως όλα γίνονται για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...

queen.gr