Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η καθημερινότητα είναι πάνω από μνημόνια και δεσμεύσεις

Η καθημερινότητα είναι πάνω από μνημόνια και δεσμεύσεις

Οι εντάσεις μέσα στη Βουλή δημιουργούν σύγχυση και ένταση στον ελληνικό λαό που περιμένει να ακούσει λύσεις για τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν φέρει τα μνημόνια, κι αντί αυτού εισπράττει τρόμο, φοβία και ένταση.

Του Κωνσταντίνου Σ. Μαργαρίτη - Δημοσιογράφου

Τα κόμματα δεν έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά στη χώρα και οι ψηφοφόροι κρίνουν αυστηρά πρόσωπα και πολιτικές. Η κυβέρνηση δίνει τη μάχη της και προσπαθεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα της. Δε μπορεί μόνη της να τα καταφέρει αν δεν υπάρχει στήριξη από όλους.

Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο αντοχής των πολιτών και οι πολιτικοί σχηματισμοί ασχολούνται ελάχιστα με τη καθημερινότητα του λαού. Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και η κατάσταση χειροτερεύει.

Οι δικαιολογίες τελείωσαν και όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Νέα κόμματα που παρουσιάστηκαν τη περίοδο των ευρωεκλογών υποσχέθηκαν νέα πρόσωπα που δε θα είχαν καμία ανάμιξη με τη πολιτική και εξαναγκάστηκαν να συμβιβασθούν με στελέχη φθαρμένα και «πολυταξιδεμένα» στο χώρο της πολιτικής.

Η κοινωνία απαιτεί από το πατριώτη-πρωθυπουργό να έχει το σθένος και τη δυναμική να διαπραγματευθεί με τη καγκελάριο κα Μέρκελ, το κ. Ντράγκι από την Ε.Κ.Τ και τον κ. Γιουνκέρ από την Ε.Ε. Να μπορεί να υλοποιεί ατζέντα μεταρρυθμίσεων, να διεκδικεί αξιοπρέπεια για το λαό του και να προκρίνει οικονομικές λύσεις βιώσιμες και κυρίως με μακροπρόθεσμη ισχύ!

Η Ελλάδα άλλαξε, οι έλληνες εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο με χαμηλότερες αποδοχές και η ανασφάλεια στο χώρο εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο.

Μπορούμε να πετύχουμε ένα μέλλον που θα εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και ευημερίας, αρκεί να έχουν τις τύχες της πατρίδας μας σοβαροί και έντιμοι πολιτικοί, με ευρωπαϊκή εμπειρία, νέες ιδέες και γνώσεις διοίκησης. Τα κόμματα να συνεργάζονται και να προωθούν λύσεις που θα δίνουν τέλος στα μνημόνια και στις δεσμεύσεις.

Να τολμήσει ο πολίτης να απομακρύνει όσους τον έφεραν σε αυτό το χάλι και με την «ειρηνική του επανάσταση» να τους τοποθετήσει εκεί που τους αρμόζει...

Στο ευρωπαϊκό στερέωμα η χώρα μας να ανακτήσει τη κυρίαρχη θέση της και να προχωρήσει ταχύτατα στην εξεύρεση επενδυτών που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και «επιχειρείν».

Να αλλάξουν τα πάντα για να δημιουργηθεί ένα γόνιμο σοκ που θα ανατρέψει καθετί στάσιμο, αντιπαραγωγικό και αλλοιωμένο στη πατρίδα μας.

Στο επόμενο διάστημα θα ακουστούν πολλά. Οι παραγοντίσκοι θα παίξουν τα ρέστα τους για να πετύχουν τη διασφάλιση των συμφερόντων τους.

Η αξιολόγηση θα κλείσει και η ΕΚΤ θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να διασφαλιστεί η ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα και να δοθεί έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη.

Τώρα αποφασίζει ο λαός για το μέλλον του. Είναι η ώρα της κρίσης με τον άνθρωπο σε προτεραιότητα, έξω από μνημόνια και ξένες εντολές.

Η Ελλάδα σε χέρια ελληνικά με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις.

Σχετικές ειδήσεις