Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μολών λαβέ, κυρ-Ερντογάν…

Μολών λαβέ, κυρ-Ερντογάν…

Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο Τούρκος και γιατί. Αν κάνει «λεονταρισμούς», αν απειλεί με πόλεμο για εσωτερική κατανάλωση ή αν ο Ερντογάν κάνει τον καμπόσο επειδή μετά το πραξικόπημα νιώθει κάπως και θέλει να πουλήσει στους Τούρκους ότι είναι ο νέος Κεμάλ.

Του Νίκου Συρίγου

Αυτό που ξέρω είναι ότι οι γείτονες, ναι αυτοί με τους οποίους χορεύαμε ζεϊμπεκιές, φυτεύαμε ελιές και ξεχνάγαμε ότι σε κάθε ευκαιρία σκοτώνουν Έλληνες, εν έτει 2017 συνεχίζουν να διεκδικούν ελληνικά εδάφη. Ζητάνε να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω, μπαινοβγαίνουν στο ελληνικό FIR, αμφισβητούν ότι 130 βραχονησίδες είναι ελληνικές και απειλούν γενικά και αόριστα. Πότε την Ελλάδα με πόλεμο, πότε την Ευρώπη με τους μετανάστες και πότε και τους δύο μαζί με διάφορους τσαμπουκάδες…

Επειδή όπως έχει γράψει και ο Στρατηγός Φραγκούλης στο βιβλίο του, η Τουρκία δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία μεγάλη «φούσκα», την οποία μάλιστα από γενιά σε γενιά, εξέθρεψε ο ραγιαδισμός κάποιων Ελλήνων (;) πολιτικών, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με τους Τούρκους. Και για να τελειώνουμε το πρώτο πράγμα που απαιτείται είναι να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ως γκιαούρηδες. Όχι ο λαός. Οι πολιτικοί. Όλοι. Κι αυτοί που είναι τώρα πάνω κι αυτοί που ήταν στο πρόσφατο παρελθόν κι ενδεχομένως αυτοί που θα ακολουθήσουν.

Θυμηθείτε ότι είστε Έλληνες και με τη δύναμη που σας δίνει ο κόσμος δείξτε στους Τούρκους ότι δεν περνάνε ούτε οι τσαμπουκάδες, ούτε οι λεονταρισμοί… Στο φινάλε, σκύβετε που σκύβετε το κεφάλι στον Γερμανό για να πάρετε τη δόση, σηκώστε το τουλάχιστον στον Τούρκο! Έλληνες είμαστε ρε… Μην το ξεχνάτε! Απόγονοι του Λεωνίδα, που είχε λύσει τέτοια προβλήματα με δυο κουβέντες: «Μολών Λαβέ».